Stelian Dolha lansează concursul „O poveste pentru fiecare obiectiv turistic”

Biroul de presă

Turiştii pot fi atraşi să rămână în judeţ mai mult de o zi-două doar dacă pe lângă infrastructură care să uşureze accesul şi servicii de calitate învăţăm să facem turism de la profesionişti. Nu ajunge să ai obiective de patrimoniu, peisaje fascinante, bucătărie ispititoare ori proprietari de pensiune primitori, mai trebuie şi acel ceva în plus care „vinde”.

Legenda unui loc, a unei construcţii, al unui monument istoric sau natural, ori a unui personaj legendar pot compensa în mod fericit investiţiile costisitoare şi pot fermeca turistul în căutare de provocări.

Poveştile fac parte din istoria orală şi sunt unele, aproape la fel de vechi ca şi monumentele în sine, dar dau o aură de legendă acestora. Exploatându-le, practic contribuim şi la recuperarea istoriei orale a acelui loc. Dorim să descoperim aceste povești, să le prelucrăm și să le publicăm ulterior într-un catalog online, pentru a veni în sprijinul administraţiilor locale , a operatorilor din turism, a tuturor celor interesaţi de punerea în valoare a obiectivelor turistice.

Lansez pe această cale concursul de povești și istorii locale. Concursul se adresează tuturor locuitorilor judeţului şi se desfășoară în perioada 6 decembrie 2012 - 6 februarie 2013. Povestea trebuie redactată în maximum 2000 de caractere şi trebuie însoţită de fotografii ale monumentului istoric ori al naturii pe care doresc să îl promoveze.

Un juriu de specialitate va evalua lucrările, iar cele mai bune trei poveşti urmează să fie premiate cu premii care să recompenseze efortul. Textele şi fotografiile pot fi trimise pe adresa de email: [email protected]. Până la data limită de 6 februarie 2012.

Comentarii

06/12/12 12:46
Vizitator

Ideia este buna, cu conditia respectarii adevarului istoric. Ce poveste poti spune bunaoara despre Piata Unirii din Bistrita unde un primar cu mari lacune de cultura generala, a mutat statuia lui Cuza de la IJP cu toate ca numele pietei se trage de la Marea Unire de la 1918 si nu are nici o treaba cu Unirea Principatelor. Sau mutarea de catre acelasi primar a statuii lui Petru Rares din piata care-i poarta numele intr-un loc ascuns langa o scoala generala cu care domnitorul moldovean nu are nici o legatura, pentru a face loc unui controversat monument ce seamana cu o "Sula langa prefectura". Ca sa nu mai vorbim de bustul lui Rebreanu mutat de acelasi primar incult in spatele gardului de la fostul gimnaziu evanghelic, sau de bustul lui Cosbuc, ajuns sub streasina de la Sinagoga. Statuile celor doi titani ai literaturii romane -Cosbuc si Rebreanu- ar trebui sa stea in inima orasului, precum Goethe si Schiller la Weimar. Prin urmare, inainte de a scrie povesti despre lucruri si locuri din Bistrita trebuie readuse lucrurile la stadiul lor firesc, dinaintea nebuniei mutarii statuilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5