Stimate Kelemen Hunor NU eşti úriember!

Ştim cu toţii că UDMR a rămas din nou „corigentă” la obligaţia unei atitudini cinstite şi corecte în problema steagului secuiesc, arborat ca a unui stat, nu numai în ţinutul unde locuiesc secui, ci până şi în Ungaria. O provocare la care românii au răspuns cu toleranţa lor excesivă, iar voi, ca cetăţeni ai României aţi tăcut!

Bunul simţ pe care nu-l aveţi, nu v-a dictat vouă ca măcar tăcerea s-o lăsaţi astfel să nu continuaţi provocările.

Iată că la Congresul PNL aţi făcut un gest deplorabil, ca să-l numesc elegant! Aţi oferit steagul secuiesc drept „cadou”, în batjocură”, preşedintelui PNL Antonescu! Dl. Antonescu a fost kilometri mai sus, ca atitudine, şi v-a mulţumit spunând că acceptă însemnele minoritare, dar nu ca pe ale unui stat! Nu aţi observat că atitudinea dumnealui v-a dat o palmă de domn! Aţi continuat, cu încrâncenarea ce vă caracterizează şi vi se înscrie mereu pe faţă cu expresia duşmănoasă, şi aţi cerut ca PNL să respecte păstrarea identităţii naţionale a voastră! De parcă de o sută de ani nu v-o respectă întreaga ţară! Trăiţi în Europa şi nu vă întrebaţi unde mai există într-o ţară şcoli exclusiv în limba unei minorităţi, sute de cursuri universitare în limba unei minorităţi, ziare, teatre, operă etc. exclusiv în limba unei minorităţi? NICĂIERI! Atunci nu era normal şi cinstit ca la congres să vă ridicaţi să mulţumiţi pentru toate drepturile inegalabile ce le aveţi şi să dovediţi ataşament pentru ţara care vă hrăneşte? La aşa ceva nu v-aţi gândit, evident! În loc să afişaţi acest şovinism al aşa zişilor secui (care abia din 1918 se numesc unguri – aşa mi-a explicat autorul unei istorii a Transilvaniei, un profesor din Ungaria – că doar sute de ani nu au suferit să fie numiţi unguri, vezi „Unio trium nationum” = uniunea naţiunilor saşii, ungurii şi secuii) mai bine ar fi fost să explicaţi cum de au fost maghiarizaţi dragii dumitale secui şi să cercetaţi ce limbă au avut înainte. Aţi constata că majoritatea vorbeau o română stricată! Dacă bunul meu prieten Marton Gyula, domn (úriember) şi profesor universitar, ar fi văzut gestul dumitale, ţi-ar fi dovedit dispreţul. Un altul poate te-ar fi scuipat.

Nu mă mir acum şi de faptul că nu ai luat atitudine contra şovinului Csibi, care şi-a bătut joc de eroul nostru Avram Iancu. De făcea un asemenea gest contra lui Kossuth un român s-ar fi auzit protestul vostru până peste ocean! Aşa, românii înghit cu toleranţa unui neam nobil, faţă de nişte… . ziceţi voi cum sunteţi!!!

Comentarii

26/02/13 19:17

mai bine spus este porostember sau gazember.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5