Străzile Mateiului

După finalizarea unor obiective de interes local – căminele culturale din Fântânele şi Corvineşti, localul grădiniţei din Matei – administraţia locală şi-a stabilit ca obiectiv prioritar modernizarea străzilor de interes local.

„Străzile de interes local propuse pentru modernizare – ne spunea primarul Vasile Encean – au un sistem rutier şi caracteristici geometrice care nu corespund categoriei respective. Platforma străzilor nu respectă panta transversală şi prezintă gropi şi denivelări care îngreunează circulaţia şi fac ca apa să băltească pe perioade lungi. Lipsa şanţurilor, podeţelor şi colmatarea lor acolo unde există duce la o circulaţie nedirijată a apei, care de multe ori se scurge pe mijlocul străzilor”.

Ca atare, s-a impus necesitatea întocmirii proiectelor pentru modernizarea şi, în final, asfaltarea străzilor de interes local. Fiecare dintre cele şase sate ale comunei, respectiv: Fântânele, Moruţ, Matei, Corvineşti, Bidiu şi Enciu au fost cuprinse în acest proiect, lungimea totală a străzilor care au fost asfaltate se ridică la peste 8000 metri liniari.

În satul Fântânele, altădată cu străzi care erau foarte greu de parcurs, au fost asfaltate: drumul Ciurgăului, drumul Şcolii, uliţa Ciurgăului, strada În Rât; în Moruţ, din DJ 172E, pe o lungime de peste 300 m, drumul a fost asfaltat. În localitatea de centru au fost cuprinse în acest grandios proiect străzile: Între Drumuri, Uliţa Mică, Durhoi şi strada Viilor, iar în localitatea Corvineşti a fost turnat asfaltul pe mai bine de 2500 m, respectiv pe străzile: După Grădini, Podirei, strada Şcolii, Podul Mare şi Uliţa lui Tis. Şi satele Bidiu şi Enciu au beneficiat de asfalt, lungimea îmbrăcăminţii turnate depăşeşte 2000 m.

În perioada următoare, ne spunea primarul Vasile Encean, se va trece la asfaltarea drumurilor de hotar, lungimea totală a acestora va depăşi 9 km. Dacă altădată, prin anii 70, în satele comunei Matei se putea circula doar cu căruţa, astăzi, prin strădania Primăriei şi a Consiliului Local, un număr important de străzi şi uliţe sunt modernizate, putându-se circula în condiţii corespunzătoare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5