Drumurile primarului Vasile Encean

După ce şi-a făcut „ucenicia” ca viceprimar, Vasile Encean a fost ales, în urmă cu mai mulţi ani întâiul gospodar al comunei. Cetăţenii au avut încredere în el, era de-al lor, din Corvineşti, dintr-o familie de oameni gospodari, aşa că l-au învestit în fruntea comunei alegându-l primar. Şi de vreo trei legislaturi se află în fruntea administraţiei locale. Ca să nu-i dezamăgească, Vasile Encean s-a apucat serios de muncă. De administraţie şi de mai buna gospodărire a comunei Matei. Pe lângă alte obiective: Cămin Cultural la Fântânele, grădiniţă la Matei, „casă de cultură” la Corvineşti, şcoală la Matei, preocupările lui Vasile Encean au fost ca prioritate, drumurile.
Comuna este traversată pe o distanţă de peste 25 km, de la Podul Ciorbii până în Dealul Budeştilor, de un drum judeţean. Starea lui a determinat multe intervenţii iar, până la urmă, s-au găsit fondurile necesare, astfel că de la Matei la Fântânele se va putea circula altfel, cu speranţa că şi de la Bidiu către Nuşeni drumul va fi modernizat. Drumurile locale au constituit ţinta principală a primarului din Matei.
Cunosc foarte bine zona şi fiecare sat în parte. Am circulat în urmă cu mai mulţi ani pe uliţele înglodate în noroi. Străzi care în urma ploilor deveneau impracticabile. Se întâmpla asta prin anii 70-80. Am fost, recent, în satul Fântânele, o localitate cu peste 300 gospodării şi cu multe străzi. Majoritatea sunt acum asfaltate. Dacă vrei să circuli pe Ciurgău, pe Răticel, prin zona Căminului Cultural şi a şcolii asfaltul îţi uşurează mersul. S-o fi gândit oare badea Vasile Farcaş, vrednicul gospodar de odinioară că asfaltul va ajunge până în preajma locuinţei lui? Acum, în Fântânele ajungi la şcoală, la Cămin, la biserică, pe asfalt. În Moruţ urci către biserica veche cât veacul tot pe o cale asfaltată, aşa cum şi la Matei: uliţa Ţiganilor, Durhoi, La Buna, Între Drumuri sunt îmbrăcate în asfalt. Zona „La Buna”, acolo de unde se aprovizionează cu apă potabilă tot Mateiul a devenit de nerecunoscut. S-a schimbat în bine imaginea. În satul Corvineşti, de la Căminul Cultural până la Curte şi după Grădini uliţele sunt netede. În intenţia primarului Vasile Encean este să se realizeze legături între sate, pe hotar, cu drumuri asfaltate. Ca să ajungi în Suseni (Bidiu) nu mai ai nevoie de catalige ca pe vremuri. În comuna Matei, peste 12 km de drumuri locale au primit îmbrăcămintea asfaltică. „Drumurile noastre toate”, parafrazând un cunoscut şlagăr, se vor asfalta şi în continuare datorită unui primar – Vasile Encean – pus pe fapte mari, aşa cum le-a promis el concetăţenilor săi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5