Primarul Vasile Encian: Şi în 2024, continuăm proiectele de investiţii în comuna Matei!

         Al zecelea primar al comunei Matei, Vasile Encian, priveşte cu o vădită satisfacţie în urmă şi spune că se poate mândri cu realizarea multor obiective  edilitar-gospodăreşti spre folosul cetăţenilor. Îmi amintesc că, în urmă cu vreo 50 de ani, spunea primarul, copil fiind, oamenii de aici doreau să aibă în casele lor gazul metan, extras chiar din curţile lor, şi mai solicitau atunci un drum modernizat, nu asfaltat, era prea mult, de la Fântânele până la Podul Ciorbii, o distanţă de vreo 20 de km. Atunci, păreau visuri, acum sunt realităţi evidente. De gaz şi apă de la reţea beneficiază locuitorii din Matei, Moruţ, Fântânele, Corvineşti, Bidiu şi Enciu. În prezent, se lucrează la reţeaua stradală din satul Enciu, conducta principală fiind amplasată pe o parte a drumului, ceea ce cauzează un inconvenient. În 57 de situaţii, asfaltul trebuie spart pentru traversarea drumului cu conducta pentru apă.

         Vasile Encian are o solidă experienţă în administraţie. În anul 2000, a fost ales viceprimar, iar din 2004 este primarul comunei. Îşi trece în palmares multe obiective, nu pe măsura cerinţelor cetăţenilor ci în funcţie de bugetul financiar alocat. Comuna nu este una bogată sub aspectul veniturilor financiare dar, prin proiecte guvernamentale, prin bugetul local, s-au realizat multe lucruri frumoase. Să amintim doar câteva.

         Căminul Cultural din Matei, precum şi Grădiniţa, tot din Matei, sunt locaţii noi, moderne. S-a construit un nou sediu al Primăriei, vechiul sediu, Castelul Haller va fi, poate, reabilitat. Drumuri locale asfaltate sunt de văzut în fiecare dintre satele comunei. Transcorvina, un drum ce străbate o zonă mioritică, între Corvineşti şi Bidiu, ori drumul care ajunge spre Jimbor din Fântânele, pe lângă locuinţa înţeleptului consilier Vasile Farcaş.

         Primarul Encian priveşte înainte. Doreşte să continue implementarea proiectelor. Pe masa biroului sunt proiecte ce se vor materializa în anii următori. Domeniul Învăţământ – Cultură este o prioritate. Şi ne referim la reabilitarea moderată a şcolilor din Matei şi Corvineşti, acolo unde învaţă peste 250 de elevi, precum şi dotarea acestora cu tablete şi calculatoare. Apoi, Dispensarul uman din Matei va fi modernizat şi dotat, spre folosul pacienţilor din comună. În satul Moruţ, unde sunt, din fericire, mulţi copii şi tineri, va fi amenajat un teren de sport. Se vor continua lucrările de canalizare ce vor cuprinde întreaga comună. Nu sunt neglijate nici acele drumuri locale neasfaltate încă. Şi acestea vor primi covorul asfaltic după încheierea lucrărilor de canalizare şi apă potabilă.

         Dacă în anii trecuţi s-au construit capele mortuare în Matei şi Corvineşti, în acest an, în satul Fântânele, va fi amenajată o astfel de construcţie. Primarul Encian, împreună cu consilierii locali, cu întregul aparat din administraţie, doresc şi sunt hotărâţi ca obiectivele programate pentru 2024 şi anii următori să prindă viaţă la termen. Astăzi, cei care trec pe aici, şi sunt mulţi vizitatori, mai ales după modernizarea drumului de la Matei la Budeşti prin Fântânele, se bucură să vadă o zonă plină de păduri, de verdeaţă, de case moderne, de uliţe asfaltate, de oameni primitori şi deosebit de ospitalieri.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5