Studenţii şi masteranzii, invitaţi la muncă în Germania

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud informeaza studenţii care doresc să muncească pe perioada vacanţei de vară (minimum 2 luni) în Germania, faptul ca în perioada 7-24 ianuarie 2013, va avea loc o selecţie la Bucureşti.

Potrivit directorului executiv Otilia Râpan, pot aplica pentru un job studenţii şi masteranzii care urmează cursuri de zi la o facultate de stat sau particulară, acreditată conform legii, colegiu tehnic, colegiu., care au vârsta cuprinsă între 18 – 35 ani şi care au cunoştinţe bune şi foarte bune de limba germană (cel puţin 3 ani de studiu).

Depunerea dosarelor şi susţinerea testului de limba germană va avea loc în perioada menţionată, în intervalul luni – joi, orele 09.00 – 15.00 şi vineri orele 09.00 – 12.30, la Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti, din strada Spătaru Preda nr. 12, corp cladire A, parter, sector 5.

Centrala de Mediere a Străinilor şi Specialiştilor ZAV Bonn oferă un număr de 150 de locuri de muncă pentru studenţii români. Locurile de muncă sunt în special în domeniul hotelier – gastronomie, zona Bavaria şi Baden Wűrttemberg, pentru o perioadă de minim două luni.

Dosarul trebuie să conţină copie act de identitate (cu o valabilitate de minimum 6 luni), opţional, copie paşaport (cu o valabilitate de minimum 6 luni), adeverinţă de la facultate în care să se specifice anul de studii şi ce tip de cursuri urmează (tipizat facultate); adeverinţa de la facultate – Immatrikulationsbescheinigung (formularul tipizat precum şi instrucţiunile de completare sunt postate pe site-ul A.M.O.F.M. Bucureşti, www.bucuresti.anofm.ro, secţiunea Actualizari in site); fişa de solicitare – Bewerbung 2013 – completată în două exemplare la calculator şi semnată (formularul tipizat se regaseste pe adresa sus menţionată); dovada acreditării, în cazul unei facultăţi particulare; copie de pe foaia matricolă (cu excepţia studenţilor din anul l de studiu); recomandare de la unul din profesorii de la facultate; 3 fotografii tip paşaport; copie carnet de conducere (dacă este cazul).

Comentarii

05/12/12 10:25
Carcotasul

Pai Da ! Cine-i PROSTU , Romania sau Germania ? "Noi" sa scolarizam si sa formam personal calificat pe banii nostri publici, ai romanilor si "EI"... adica Germania, sa se foloseasca de ecestia - fara nici o contributie ... ! Asta DA AFACERE ! Mai... oare noi chiar suntem tembeli ?
Cum a facut Ceausescu, bine a facut. Diplomele nu erau recunoscute decat "acasa" adica aici in tara si cine voia sa uzeze de calificarile facute, n-avea decat sa munceasca "aici"... pentru noi si nu pentru altii... !
Eu unul, as da la toata lumea doar cate "o adeverinta" ... din care sa rezulte ce studii si ce calificare a efectuat si diplomele le-as retine la unitatea scolara . Cine doreste sa paraseasca tara si sa munceasca pentru altii, EL, sau CINE-L SOLICITA SI ANGAJEAZA ... sa plateasca costul scolarizarii si atunci ar fi OK !
O sa spuneti ca tara nu le asigura locuri de munca acestora in tara... OK... nu-i opreste nimeni sa mearga in alta parte, dar fara diplome. Tara asta, chiar este condamnata la a face doar "pomene" ? Pe banii cui, pentru ca SCOLARIZARILE sunt facute pe banii publici, adica ai mei, ai tai, ai nostrii ai tuturor !!! Este cat se poate de anormal ! Si la urma urmei, nu statul a chemat pe cineva sa faca scoala ( superioara ) obligatoriu, ci fiecare s-a dus acolo benevol... Daca are sau nu asigurat un loc de munca este treaba lui, nu a statului, pentru ca statul nu poate asigura tuturor, numai locuri de munca cu "inalte studii"... unde vrea toata lumea sa munceasca si la "munca de jos"... absolut nimeni ... !
Sunt destule locuri de munca in Romania, in sitemul medical, dar onor doctorii nostri, s-au "naravit dintr-o data... , le trebuie salarii de sute de milioane de lei si daca n-au acesti bani, NOI... populatia din Romania... purtam aceasta vina... !? Nu se multumesc cu ce putere economica are tara si ca de bine de rau, au asigurat un loc de munca, in comparatie cu noi cei care le pletim aceste salarii... rele-bune... cum sunt si stati linistiti ca un doctor nu castiga chiar "putin"... !!!
Eu le-as da la absolut toti absolventii cate o repartitie la terminarea studiilor, sa munceasca aici acasa la noi si cine nu se prezinta la locul de repartitie, i-as retrage diploma de studii si i-ar anula calificarea obtinuta din banii publici ai statului. Ca sa le recunoasca studiile si calificarea in strainatate, pe toata lumea as pune-o sa-si plateasca absolut tot ceea ce a cheltuit statul cu scolariazarea si calificarea sa ! Si asta ... in toate domeniile .
Asa vad eu o stare de normalitate si ca nu mai suntem atat de prosti si de fraieri cum ne crede strainatatea ... !!! ( Dar de fapt nu ne crede, ci chiar asa suntem... - nu noi ci Statul Roman )

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5