Sute de năsăudeni au colindat, alături de nume sonore ale folclorului, la lansarea albumului semnat de Oana Matei şi Emilian Coruţi

400 de năsăudeni au făcut ca sala de spectacole a Casei de Cultură „Liviu Rebreanu” din Năsăud să fie arhiplină la şi lansarea albumului „Veste bună, gazdă-n casă”, al familiei Oana Matei şi Emilian Coruţi, de la Ansamblul profesionist „Dor Românesc”.
Prezent la eveniment, protopopul Ioan Dâmbu a vorbit despre sărbătoarea Crăciunului ce trebuie trăită creştineşte, cu colinde adevărate. Colindători celebri s-au aflat pe scena năsăudeană pregătită într-un mod cu totul aparte de sărbătoarea Crăciunului...
„Albumul, ce conţine 12 colinde tradiţionale, oglindeşte frumuseţea satului arhaic în care colindătorii vesteau, ca într-o rugăciune, Naşterea Domnului. Artiştii au colindat satele din judeţe, au zăbovit în casele oamenilor, aducând în faţa noastră colindul străbun prin care se oglindeşte satul care de mult a suit la cer generaţii de moşi şi strămoşi care trăiau în deplină armonie la marile praznice. Oana şi Emilian aduc prin acest album un omagiu Ţării Năsăudului, motiv pentru care îi felicităm, iar pe dumneavoastră vă îndemnăm să colindaţi împreună cu ei prin achiziţionarea albumului” a spus scriitorul Menuţ Maximinian, realizator emisiuni rafio-tv, director al cotidianului nostru.
Gazda evenimentului a fost părintele Ovidiu Marţiş, care de altfel a şi colindat alături de Sara Marţiş. Invitaţi ai tânărului cuplu artistic sunt Cristian Pomohaci, Ovidiu Purdea Someş, Ioan Dordoi, Năstăcuţa Iuga şi grupul de colindători, Lorena Florentin, Georgiana Lobonţ, Alexandru Pop, Anuţa Iuga şi Lucian Madiar.
Grupuri de colindători avându-i în componenţă pe soliştii Alina Ceuca, Cristina Bugnar, Cristina Scurtu, Paul Ban, Larisa Bozbici, Bogdan Berbecar, Iulia Bucur, Adina Băieşiu, Cosmina Cucură, Lenuţa Filipoi, Elena Paneş, Raul Turda, Dorina Hoza, Iulia Pleşcan şi Olimpia Guzu au adus vestea Naşterii Domnului, în acompaniamentul tarafului tradiţional „Colindătorii”, condus de Emilian Coruţi.
A fost un eveniment prin care năsăudenii s-au bucurat de frumuseţea colindelor nu doar din zonă, ci din întreg Ardealul.
Concertul va putea fi urmărit de telespectatori a treia zi de Crăciun, de la ora 19.00, în emisiunea „Astăzi Sărbătorim”, realizată de Menuţ Maximinian la AS TV.
Foto: Onul Mihai Fotograf

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5