Sute de peşti au murit pe râul Şieu. Gabriel Petraş (Garda de Mediu): Nu a fost identificată cauza poluării

foto facebook Marius Rus

Echipe mixte de specialişti evaluează încă situaţia de pe râul Şieu, unde sute de peşti au murit din cauze care încă nu sunt cunoscute. Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu a început cercetările, prelevând probe de apă.
„Şi acum suntem pe teren. Deocamdată nu avem o soluţie finală. Au fost luate probe de apă, aşteptăm rezultatele. Nu am identificat nici autori, nici cauza acestei posibile poluări”, ne-a declarat comisarul şef Gabriel Petraş.
Ancheta comisarilor de mediu a vizat inclusiv depozitul ecologic de la Tărpiu, acolo unde la începutul lunii iulie au fost probleme din cauza levigatului, însă nu au fost găsite urme de poluare.
Preşedintele Asociaţiei Pescari Sportivi Bistriţa-Năsăud, Marius Rus, preciza că mortalitatea piscicolă de pe râul Şieu a atins cota de 50%, asta după ce râul era unul dintre cele mai populate ape cu scobar, la nivel european.

Comentarii

29/07/16 19:38
Alfeu

Garda de Mediu se ocupă de multe, dar nu de mediu.De pildă, ştie numita Gardă că pârâul Ghinzii exhală vara cea mai cumplită duhoare din Europa şi Asia?De unde şi ţânţarii cu milioanele.Prin 2007 se prindeau peştişori. Azi e haznaua tuturor care nu au fose septice precum şi a canalizarii Aquabisului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5