Tăşuleasa Social inaugurează o pădure pedagogică

Asociaţia Tăşuleasa Social şi Coca-Cola HBC România vor lansa sâmbătă, 30 iulie, Pădurea Pedagogică din cadrul campusului asociaţiei, în satul Piatra Fântânele, din judeţul Bistriţa-Năsăud, scrie www.amosnews.ro

Proiectul îşi propune să îi înveţe pe tineri şi pe copii care este rolul apei şi al pădurii în natură, precum şi noţiuni de bază legate de respectul pentru natură.

Pădurea Pedagogică vine în completarea cunoştinţelor pe care elevii le-au căpătat la şcoală în orele de biologie şi de ştiinţe ale naturii.

Acest spaţiu este un loc în care tinerii şi copiii de peste 10 ani vor putea acumula cunoştinţe practice despre mediu, într-un mod jucăuş şi prietenos.

Potrivit amosnews.ro, în cadrul Pădurii Pedagogice va exista o expoziţie permanentă în aer liber, semnată de fotograful Cosmin Bumbuţ – Portrete din pădure –, care va fi vernisată, de asemenea, în data de 30 iulie.

În seara aceleiaşi zile, Tudor Giurgiu, regizorul şi preşedintele Festivalului Internaţional de Film Transilvania, va proiecta unul dintre lungmetrajele prezentate la festival, precum şi filme şi slideshow-uri de la şi despre acţiunile asociaţiei.

Caravana Filmelor TIFF va transporta în tabăra de voluntari echipamentul pe care au putut fi vizionate filme în aer liber în Piaţa Unirii din Cluj.

Proiectul a fost demarat în octombrie anul trecut, iar la construirea şi amenajarea Pădurii Pedagogice au contribuit voluntari din Vatra Dornei, Bitriţa, Dorna Candrenilor, Bacău, Galaţi, Bucureşti, Republica Moldova, dar şi din Germania. În total, la acest proiect au lucrat în jur de 200 de voluntari.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5