Tăşuleasa Social ne invită la film. Două scurtmetraje despre realizarea proiectului Via Maria Theresia

Luni, 15 iunie, Asociaţia Tăşuleasa Social împreună cu Raiffeisen Bank România organizează un eveniment deosebit în cadrul căruia vor putea fi vizionate două scurtmetraje despre Drumul si Maratonul Via Maria Theresia intitulate Redescoperirea şi Competiţia. Evenimentul va avea loc la ora 19.00, în Bucureşti, la Cinema Studio. Scurtmetrajele, filmate în decorul natural şi sălbatic al Munţilor Călimani sunt semnate de către Andrei Dăscalescu, iar invitaţii speciali vor fi Alin Uhlmann Uşeriu, preşedintele Asociaţiei, Steven Van Groeningen, preşedintele Raiffeisen Bank România, se precizează în comunicatul de presă emis.

Începând cu anul trecut, Asociaţia Tăşuleasa Social împreună cu Raiffeisen Bank Romania organizează Maratonul Via Maria Theresia, destinat tuturor iubitorilor de sport si natura.

Maratonul, aflat în acest an la ediţia 2.0, se desfăşoară pe un drum tematic construit în timpurile Împărătesei Maria Theresia, la vechea graniţă a Imperiului Austro-Ungar din Munţii Călimani. În 2014, Asociaţia Tăşuleasa Social, cu sprijinul Raiffeisen Bank, a refăcut acest drum. Timp de peste 100 de zile, 250 de voluntari au montat 395 de borne şi 465 de momâi din piatră, undeva în creierii munţilor, pe o potecă frumoasă care cândva era drum, la o altitudine de 1.700 de metri. În total, au fost 42 de kilometri de curăţat şi marcat. Tăşuleasa Social s-a mutat în Munţii Călimani, unde a lucrat la redescoperirea drumului pe care istoria l-a croit aici.

Astfel, Tăşuleasa vrea să atragă atenţia turiştilor, drumeţilor şi sportivilor asupra acestui colţ de ţară şi de rai, de o excepţională curăţenie şi frumuseţe naturală. Proiectul „Via Maria Theresia” are mai multe obiective. Primul şi cel mai important se referă la creşterea conştientizării importanţei naturii, a pădurilor şi a parcurilor naţionale, dar şi a practicării sporturilor în aer liber. Cel de-al doilea obiectiv se referă la promovarea şi punerea în valoare a unui drum – monument istoric – contribuind, în acest fel, la educaţia tinerilor.

În subsidiar, promovarea Parcului Naţional Călimani şi dezvoltarea turismului montan au ca obiectiv scăderea infracţiunilor forestiere, datorită prezenţei în teren a unui număr cât mai mare de turişti, drumeţi şi sportivi.
Partenerul proiectului, Raiffeisen Bank, creează, de asemenea, şansa de participare la programele specifice Asociaţiei Tăşuleasa Social în Pădurea Pedagogică pentru 200 de copii.

Tăşuleasa Social aniversează, anul acesta, 15 ani de existenţă fiind asociaţia prin excelenţă dedicată voluntariatului şi educaţiei tinerilor prin dragostea şi grija faţă de natură.

În acest spirit, toate proiectele noastre vizează acţiuni concrete prin care putem aduce tinerii la un loc pentru a învăţa şi lucra împreună, pentru a dobândi deprinderi şi cunoştinte despre natură, protectie, ecologie.

Principalele proiecte Tăşuleasa Social sunt acţiunile anuale de împădurire împreună cu voluntari, taberele de copii din campusul nostru, Maratonul Via Maria Therezia, Academia de mers pe Munte, Camionul de Crăciun.

Sursa: comunicat de presă

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5