Teaca: criza economică mondială şi campania electorală

În luna noiembrie – luna nebuniei – s-a declanşat „oficial” criza economică globală, pregătită minuţios de mai marii lumii aflaţi sub papucul oligarhilor mondiali. Încă din toamna anului 2007, economia mondială a intrat într-o recesiune economică datorată în primul rând prăbuşirii sistemului creditului ipotecar, antrenând după el căderi spectaculoase la bursă, pierderi de miliarde în conturile marilor instituţii financiare, încetinirea creşterii economiei globale. Aşa s-a ajuns la ceea ce spuneau cu ani în urmă specialiştii în economie mondială, chiar din marea economie capitalistă, apreciind că „creditul este o construcţie socială şi ideologică, nu doar una economică, liberalizarea circulaţiei capitalului slujind ca armă puternică împotriva dreptăţii sociale şi însăşi democraţiei, deciziile politice fiind alegerile celor puternici, bazate pe interese personale şi nu pe legi economice miraculoase”.

Ca să vezi!

Efectele acestei crize economice mondiale nu au nicio relevanţă în gândirea şi acţiunile oamenilor politici de la noi, care sunt angrenaţi în campania electorală. Cel puţin la Teaca, candidaţii tuturor partidelor în colegiul uninominal din zonă, zburdă pe „şoseaua europeană” Bistriţa-Tg. Mureş, oprindu-se la limita de judeţ care este aici. Cea mai agresivă campanie o realizează, ca întotdeauna, PD-L, mai ales în zilele de sâmbătă şi duminică, dar şi luni, când este zi de târg de ţară. Într-o asemenea zi, dintr-o maşină, urlă, în ritmul imnului acestui partid „Pomul bun şi omul prost” sau cam aşa ceva, zeci de minute în şir, obsedant, obositor şi enervant, „programul” electoral al candidaţilor uninominali şi al partidului, aproape identic cu cel al PNL şi PSD, partide care, în treacăt fie spus, până în prezent au promovat o campanie timidă, aproape inexistentă, lucru de neînţeles.

Dar mai este timp şi vorba ceea „urma scapă turma”. Unul dintre aceşti candidaţi, cică „fost electrician”, acum inginer în domeniu, cocoţat în vârful maşinii electorale, zbiera celor prezenţi în piaţă despre hoţiile la care s-au dedat cei de la PNL şi PSD care „i-au sărăcit”, urmând ca în viitorii patru ani PD-L să-i îmbogăţească. Oamenii nu prea l-au băgat în seamă, doar trepăduşii locali rămaşi în umbră, lucru care îl vor face şi cu ceilalţi excursionişti politici care trec prin comună doar o dată la patru ani, oamenii fiind preocupaţi de necazurile care le au cu munca câmpului, care nu le mai oferă nicio satisfacţie, şi asta datorită celor care acum le cerşesc voturile, un sondaj local arătând că prezenţa la vot în zonă nefiind mai mare de 25-30%, o palmă care va fi dată acestor politicieni care au distrus deliberat agricultura – ramura de bază a economiei, creditul lor moral fiind aidoma cu efectele distructive de azi ale prăbuşirii creditului ipotecar, pentru că nu se poate pune ipotecă pe conştiinţa oamenilor ca pe un bun material efemer precum puterea politică.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5