Ţibleşanul Dorin Rus, premiul I la Festivalul „Du-te dor cu Mureșul”

Încă o dată s-a confirmat faptul că judeţul Bistriţa-Năsăud are atât o ladă de zestre foarte frumoasă în ceea ce priveşte folclorul, cât şi tineri foarte talentaţi. Din nou, Dorin Rus a fost pe podium, impresionând juriul Festivalului Concurs de Interpretare Vocală a Muzicii Tradiționale Românești „Du-te dor cu Mureșul”, desfășurat la Târgu Mureș, prin repertoriul ales. Cu reale calităţi vocale, un timbru plăcut şi o voce melodioasă, Dorin Rus a fost o apariţie surprinzătoare într-un frumos costum popular de pe Valea Ţibleşului. Juriul i-a acordat bistriţeanului Premiul I.

„Premiul I al Festivalului "Du-te dor cu Mureșul" vine la Bistrița, fiind câștigat de tânărul și talentatul interpret Dorin Rus.
Ca membru al juriului, am fost foarte mândru de evoluția sa frumoasă, care a impresionat atât juriul cât și publicul prezent în sala de concerte. Felicitări Dorin” a spus Alexandru Pugna, manager al Centrului Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud, membru în juriul de specialitate al festivalului, prezent şi în recital!
„Am bucuria de a ma întoarce acasă cu Premiul I de la Festivalul concurs "Du-te dor cu Mureșul" unde am purtat cu mândrie costumul popular de pe Valea Tiblesului. Mulțumesc tuturor pentru susținerea de care am avut parte! „ a afirmat Dorin Rus.
Dorin Rus a participat constant în cadrul festivalurilor concurs de folclor din țara noastră și a câștigat numeroase premii și trofee, printre care se numără și trofeul Festivalului „Valeria Peter Predescu”.
Angajat la Bistriţa, la Armată, Dorin Rus face parte dintr-o familie de muzicieni, tatăl lui, Dănuţ Rus, fiind un cunoscut ceteraş al Văii Ţibleşului, iar de o perioadă, alături de fratele lui, Marius Andrei Rus, şi-au făcut o formaţie tată şi fii, cu care se prezintă la evenimente. Felicitări!
Organizatorii acestei manifestări au fost Asociația Culturală Mureșul Superior, în parteneriat cu Consiliul Județean Mureș, Primăria Târgu-Mureș, Centrul de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale Mureş și bineînțeles gazdele, Ansamblul Artistic Profesionist „Mureșul”. Acest eveniment s-a născut la inițiativa lui Ioan Cristian Țăran, din dorinţa de a promova şi cultiva cultura tradiţională românească în această zonă geografică foarte bogată încă în tradiţii şi obiceiuri și promovarea tinerilor interpreti de muzică populară.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5