Dorin Rus, între dragostea de folclor şi cariera militară. Tânrărul provine dintr-o familie muzicală de pe Valea Ţibleşului. Împreună cu tatăl şi fratele lui au înfiinţat o formaţie

Un elev de la Școala de Arte Bistriţa a reprezentat județul nostru la a treia ediție a Festivalului Național de Folclor „Clujule, vatră de dor”, organizat de Școala de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj. Juriul a apreciat înaltul nivel artistic la care s-a prezentat Dorin Rus, elev al clasei de Canto „Muzică populară” a profesoarei Rozalia Fucă Tomescu. „Cu reale calităţi vocale, un timbru plăcut şi o voce melodioasă, Dorin Rus a pregătit pentru acest festival un repertoriu special, pe lângă doina culeasă din satul natal, şi un cântec de nuntă, cu strigături, fiind în scenă şi cu un steag specific acestui ceremonial. Dorin a fost o apariţie surprinzătoare într-un frumos costum popular de pe Valea Ţibleşului. Este un tânăr de care vom mai auzi”, a declarat Rozalia Fucă.
Juriul, din care au făcut parte, alături de Valile Pohoaţă – preşedinte, Vasile Corpodean – directorul Şcolii de Artă Cluj-Napoca, şi artiştii Petrică Mureşan şi Ovidiu Purdea Someş, i-a acordat bistriţeanului Premiul Special.
Angajat la Bistriţa, la Armată, Dorin Rus face parte dintr-o familie de muzicieni, tatăl lui, Dănuţ Rus, fiind un cunoscut ceteraş al Văii Ţibleşului, iar de o perioadă, alături de fratele lui, Marius Andrei Rus, şi-au făcut o formaţie tată şi fii, cu care se prezintă la evenimente. Felicitări!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5