PSIHOLOGIA VIEŢII

Ţigara anulează efectul pozitiv al alcoolului

Cercetători englezi au realizat un studiu pe 22 de mii de subiecţi, conform căruia consumul moderat de alcool reduce semnificativ riscul paraliziei provocate de coagulări, dar numai la categoria de nefumători.

Oameni de ştiinţă de la Universitatea din Cambridge au urmărit 22.254 de oameni, timp de 12 ani. Ei au constatat că la persoanele, care au consumat 1-2 pahare de vin sau alcool corespunzător aceste cantităţi de vin, nefumătoare, riscul apoplexiei a fost cu 37 % mai redus ca şi la persoanele neconsumatoare de alcool. La fumători însă nu a apărut acest efect de apărare.

Alcoolul consumat în cantitate mare duce la creşterea tensiunii, prin care creşte şi riscul apoplexiei. În cantităţi mici alcoolul previne formarea unor coagulări, dar şi depunerea sedimentelor de grăsime pe pereţii arterelor. Iar fumatul favorizează apariţia depunerilor în artere.

Cercetătorii au accentuat că riscul paraliziei provenite din hemoragia cerebrală nu se micşorează cu un consum moderat de alcool, iar un consum mai mare de alcool poate fi un factor declanşator al tuturor tipurilor de paralizii.

Detaliile acestui studiu, conform postului BBC, vor fi prezentate la conferinţa din Toronto a Academiei Neurologice Americane.

[sursa de documentare: origo]

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5