Tinerii democrat-liberali şi-au reparat greşeala

*au pus un panou informativ la “Râpa cu păpuşi”

La o lună de la incidentul nefericit în care tinerii democrat-liberali bistriţeni s-au cocoţat pe monumental naturii “Râpa cu păpuşi”, iată că greşeala a fost reparată. O parte din membrii Organizaţiei Municipale de Tineret a PDL Bistriţa au participat în localitatea Domneşti la amplasarea unui panou informativ al ariei protejate “Râpa cu păpuşi”, conform angajamentului luat.

“La acţiunea de instalare a panoului a participat si Marius Teţcu din partea RURALIS – Grup de Acţiune Locală pentru Dezvoltare Durabilă în microregiunea Bistriţa-Şieu-Someş, care este şi custodele ariei protejate, acesta aratându-se foarte încântat de finalizarea iniţiativei tinerilor democrat-liberali”, precizează preşedintele OTPDL Bistriţa, Mihai Sărmăşan. Normal că reprezentantul RURALIS a fost “încântat”, din moment ce alţii i-au făcut treaba. Altfel spus, o parte din vină pentru agresiunea “păpuşilor” o au tinerii care nu-şi cunosc judeţul, o parte aparţine acestui custode care nu-şi protejează aria măcar cu un panou de informare.

Acum, dacă opriţi la Domneşti, pe acel panou veţi descoperi informaţii legate de tipul de monument al naturii, obiectivul protejării, localizarea, suprafaţa şi, nu în ultimul rând, cine este custodele care administrează aria protejată “Râpa cu păpuşi”, toate aceste date fiind în conformitate cu normele Uniunii Europene în ceea ce priveşte ariile protejate.

“Astfel, Organizaţia Municipală de Tineret a PDL Bistriţa, în urma discuţiilor cu reprezentantul RURALIS – Grup de Acţiune Locală pentru Dezvoltare Durabilă în microregiunea Bistriţa-Şieu-Someş, se angajează ca pe viitor sa mai dezvolte proiecte legate de mediul înconjurător şi arii protejate”, promite Mihai Sărmăşan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5