Tipologiile de jucători de Poker la fiecare seară de Poker!

Jucătorii de poker preferă, cel puțin dacă este să gândim rațional, să evite etichetările care nu le fac cinste. Nu că ar fi vorba despre ceva care le ia din bucuria jocului, dar pur și simplu nu cred în aceste raționamente, de a pune pe seama unei tipologii o metodă de joc, Catalogarea personalităților jucătorilor se face de cele mai multe ori analizând doar niște tipare, care sunt sau nu intalnite în cele mai multe ocazii și runde de competiție.

Cu siguranță că pe aceștia nu îi deranjează aceste catalogări, așa că nici pe tine nu ar trebui să te mâne curiozitatea să îi identifici. Dar știm că ești mai mult decât nerăbdător să vezi cam care ar fi personalitățile celor care se dedică unui joc atât de complex precum pokerul și să vezi ce face atât de justificate aceste percepții, cunoscute chiar și în comunitatea jucătorilor. Până la urmă ar putea fi vorba doar despre un stil, nu neapărat despre un caracter. Dar noi ne facem datoria și vă exemplificăm mai jos cam care ar fi cele mai ușor de identificat tipologii din rândul jucătorilor de poker pe care îi poți identifica la un casino online.

Cei care joacă pentru prima dată  

Ne referim aici la debutanți, la acei indivizi care abia ce descoperă jocul de poker și se așteaptă să nu știe nimeni asta. Doar că sunt atât de ușor de observat, începând cu temerea cu care fac fiecare mutare sau cu modul în care își calculează și amână fiecare carte jucată.

Sigur nu au nici cea mai mică idee despre ceea ce fac și nici ce ar trebui să se întâmple, așa că mai degrabă se lasă în voia sorții, sperând că la final să fie totul în favoarea lor. Însă, lucrurile nu sunt atât de simple când sunt nepregătiți, căci fac greșeli de amator și lasă garda jos uitând care este miza. Cel mai probabil sunt deja animați de ideea de a renunța și de a încerca ceva nou, dar sunt și încăpățânați, convinși că au găsit ceva la care se pricep și aleg răbdarea.

Cel care joacă doar online

Sunt tot felul de jucători de poker, unii mai simpatici, alții mai antipatici. Și nu vorbim neapărat despre anumite preferințe pentru catalogare, cât despre modul în care se raportează celorlați jucători. Dar nu despre asta vrem să vorbim, cât despre acele persoane care au dezvoltat o dependență nejustificată în a juca doar online. Adică nu acceptă sub nicio formă vreo altă propunere, astfel că dependența lor pentru virtual le-a furat orice viziune de distracție.

Iar lipsa experienței în ceea ce privește lumea reală le-ar putea fi un defavor, pentru că nu prea știu cum anume să se comporte dincolo de ceea ce îi învață un ecran negru. Cu alte cuvinte, nu prea știu să se adapteze la diversele schimbări survenite pe parcursul jocului și joacă mai degrabă mecanic, robotic, decât să-și asume niște schimburi. În ciuda faptului că au, poate, mii de jocuri la activ, asta nu prea îi ajută, pentru că s-au învățat să fie cumva ajutați de cineva, care să le spună ce anume au de făcut. Și ceilalți ar putea profita nerușinos de mult de pe urma lor...

Agresivul

Sunt persoane care știu să piardă cu grație și persoane care fac din orice dezamăgire o adevărată scenă tragică. Iar aici identificăm un anume tipar de jucător, un caracter violent care nu ține cont de nimic și de nimeni, mereu suspicios că a fost furat sau că cineva încearcă să-l păcălească . Agresivul este persoana aceea mereu violentă și periculoasă, care va agresa verbal pe oricine are ceva de zis în defavoarea lui. Pare să fie genul de om care nu acceptă absolut nicio critică. Nu se va da în lături nici de la a jigni, ba chiar nici măcar nu îi pasă dacă pierde sau câștigă, pentru că este vorba doar despre mize personale. Ca un paradox însă, cu cât mai vocal și agresiv este jucătorul, cu atât șansele să piardă sunt mai semnificative și de luat în seamă. De cele mai multe ori un astfel de jucător va fi primul care va părăsi masa de joc, este foarte vocal și extrem de gălăgios. Și nici nu își va face prea mulți prieteni; nici că și-ar dori, cu o astfel de atitudine.

Cel experimentat și serios 

Pe foarte mulți jucători de poker îi caracterizează seriozitatea cu care se implică în joc, până la a nu discuta nimic cu nimeni, a nu face schimb de impresii sau orice altceva. Cu o mină cât se poate de sobră, astfel de persoane nu se concentrează decât pe ceea ce au de făcut, adică să câștige, și sunt atente la absolut fiecare detaliu, care ar putea face diferența dintre câștig și pierdere. Poate că tind să ia lucrurile mult prea în serios, că pierd din vedere distracția, dar nu prea le poți schimba concepțiile. Sunt atente la absolut orice mișcare și au învățat să descifreze tot ceea ce oponenții gândesc, lăsându-și acțiunile imprevizibile cât să își uimească mereu adversarii.

Cel competitiv și lacom

Mai există o tipologie anume de jucători de poker, una care nu face neapărat cinste celorlalți. Ne referim aici la genul acela de personaj care efectiv nu acceptă sub nicio formă o înfrângere, perspectiva unui eșec. Asta și pentru că participă doar pentru bani, dar pentru sume mari, căci lăcomia îl caracterizează și nu prea știe când anume să se oprească, căci mereu există posibilitatea să fie mai mulți bani și tot mai mulți. Nu ar fi ceva greșit în abordarea asta, atât timp cât nu ar afecta jocul celorlalți participanți, dar și pe=al lor, căci se lasă consumați de miraje și pierd din vedere frumusețea competiției. Care, până la urmă, ar trebui să fie tocmai motorul multor decizii cât se poate de umane și justificate. Până la urmă pokerul nu este un sport la care se oferă medalii.

Cel mai probabil acum încerci să îți dai seama unde anume te încadrezi tu sau vrei să faci o înscriere a unor cunoștințe în categoria care li s-ar potrivi cel mai bine, Așa cum precizam deja, ne place să credem că nu judecăm, mai ales că oamenii se schimbă de la o zi la alta.. Aspectele negative care mimează multe decizii neinspirate ar trebui să dispară și să rămână doar acele aspecte pozitive care ne fac să vrem să revenim pe un cazino online. Cu siguranță că știi deja la ce ne referim - poți începe să faci schimbarea chiar tu, respingând stereotipurile unor etichete. Și doar simte-te cât de bine poți, adoptând o atitudinea obiectiva și responsabila, oriunde ai ajunge.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5