Abilitățile câștigate la poker ce te ajută în viața de zi cu zi

 

Pokerul este un joc de cărți unde ai nevoie de un set destul de mare de abilități. Ca să ai succes la el, va trebui să știi să-ți gestionezi bugetul, să iei decizii sub presiune, să ai răbdare și să te adaptezi la orice situație. Nu în ultimul rând, la poker, dar și în viață în general, va trebui să știi să citești oamenii.

 

Dacă te tentează să începi o aventură la poker, atunci o poți face chiar pe internet. Te înscrii la jocuri casino online gratis precum PlayGG sau Pokerstars. Dar înainte de asta, trebuie să cunoști foarte bine regulile. De fapt, aici vei vedea dacă ai într-adevăr răbdare, una dintre calitățile de bază.

 

După cum ai observat, cele 5 abilități nu au de-a face cu cărțile. Nu am spus nimic despre mâini, strategii sau contorizarea cărților. Dar au de-a face cu jocul în sine, ar și cu viața de zi cu zi. Astfel, pokerul, jucat cum trebuie, te poate ajuta și în viață.

Controlul bugetului

 

Bugetul este piatra de temelie a jocului tău de poker. Putem spune că este și una dintre pietrele de temelie ale vieții tale. Fără bani, nu prea mai poți face mare lucru. Dacă nu îți administrezi bugetul așa cum trebuie, te poți trezi cu surprize foarte neplăcute. Nu poți acoperi facturile, ratele, chiria sau alte cheltuieli esențiale.

 

Gestiunea bugetului la poker este una dintre primele lecții pe care trebuie să le înveți la acest joc. Nu ai cum să o eviți, ceea ce te va pregăti și pentru viață. Vei distribui fonduri într-un mod eficient și vei fi mai chibzuit la cheltuieli. Ba chiar vei începe să iei decizii raționale, pe baza beneficiilor pe care ți le aduce, și nu din impuls.

Deciziile sub presiune

 

La jocul de poker nu ai mult timp să te gândești și să analizezi soluțiile pe care le ai la dispoziție. Ești mereu sub presiune atunci când trebuie să iei decizii. Iar aceste decizii au mereu un grad de risc. Nu poți să știi cu exactitate ce mâini au alți jucători, dacă joacă la cacealma sau chiar au cărți excelente.

 

Pokerul este un joc solitar, deci trebuie să te bazezi numai pe tine. Dar la acest joc te călești și vei fi apoi în stare să iei decizii grele. De aceea, mulți jucători de poker care se retrag aleg activități precum antreprenoriatul.

 

Răbdarea

 

Pokerul este un joc care necesită o perfecționare continuă. Chiar și cei care s-au retras nu au un joc perfect, pentru că nu poate exista așa ceva. Indiferent cât de bun ești, tot nu vei putea controla hazardul jocului de cărți.

 

Iar răbdarea la poker nu este doar despre perfecționare și despre procesul de învățare. În multe situații, la masă nu vei face decât să dai fold și să aștepți cărți mai bune. Este important să nu îți pierzi încrederea și să te înarmezi cu răbdare până când acele cărți vor veni în sfârșit.

 

Pokerul te învață să te ferești de frustrări în diferite situații pe care nu le poți controla. Așa cum nu ai nicio influență asupra cărților care îți apar în mână, tot așa nu poți să faci să dispară coada de la supermarket sau traficul lent. Chiar dacă toți din jurul tău sunt deja furioși, tu vei rămâne calm, așteptând rândul.

Te adaptezi la orice situație

 

Jocul de poker are o mare doză de neprevăzut. Te vei întâlni cu situații neplăcute și cu runde pierdute. Înfrângerea face parte din joc, dar dacă ești un jucător bun, te adaptezi și acestor situații. Chiar după mai multe mâini pierdute, îți vei păstra concentrare. Poate fi dificil la început, mai ales că îți poate afecta încrederea și desigur, bugetul. Te vei simți neputincios și chiar îți vei pune la îndoială abilitățile tale.

 

Dar dacă depășești aceste sentimente, vei reuși să devii mai puternic. Te vei putea adapta mai ușor și la astfel de situații, lucru care te va ajuta și în situațiile din viața de zi cu zi. Nu mai reacționezi din impuls și vei fi echipat mai bine pentru evenimentele mai delicate.

Înveți să înțelegi oamenii

 

Printre numeroasele abilități de care ai nevoie la poker, se numără și capacitatea de citire a adversarilor. Vrei să vezi care sunt motivațiile lor, raționamentele și chiar stările de spirit. Vei ști de ce au jucat acea mână în acel mod și nu altfel. Drept consecință, vei putea avea o idee despre ce urmează să facă la următoarea rundă.

 

Și în acest caz, pokerul imită viața, iar această abilitate de a încerca să prezici următoarea mișcare a celor din jur te poate ajuta într-o sumedenie de situații. Vei recunoaște mai ușor stările oamenilor. Această abilitate este de un mare ajutor în multe domenii profesionale, dar și în viața personală.

 

Concluzii

 

Dintre toate jocurile de noroc, pokerul este cel mai complex. Multe dintre abilitățile necesare se potrivesc și vieții de zi cu zi și le poți folosi în multe situații. Mai sus am văzut că te ajută să citești oamenii mult mai ușor și să te adaptezi oricărei situații. Te învață de asemenea să-ți controlezi bugetul, să ai răbdare și să iei decizii (bune) când te afli sub presiune.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5