Tone de carne şi produse din carne, retrase de la vânzare

sursa: Mediafax
 
Update
 
Comisarul şef Iuliana Deneş de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor ne-a declarat că, în Bistriţa-Năsăud, în urma anchetei DIICOT, nu au fost făcute controale pe această tematică. Potrivit acesteia, de astăzi vor începe acţiuni de verificare în supermarketuri.
În ceea ce priveşte cantităţile de carne şi produse de carne retrase de la comercializare în Bistriţa-Năsăud, comisarul Iuliana Deneş crede că şeful interimar al ANPC, Marius Dunca, s-a referit la acţiuni din luna decembrie.
 
 
***
Aproape 230 de tone de carne şi produse din carne, între care şi marfă expirată din noiembrie 2013, au fost retrase în urma controalelor făcute miercuri de inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a anunţat şeful interimar al instituţiei, Marius Dunca.
 
Potrivit lui Dunca, 129 de tone au fost retrase definitiv, iar alte 100 au fost oprite temporar de la comercializare, în urma controalelor la depozite din Bucureşti şi din judeţele Iaşi, Bistriţa-Năsăud şi Cluj. 
 
Măsurile au fost dispuse după ce au fost constatate probleme între care calitatea neconformă a mărfii, ambalajele deteriorate şi lipsa documentelor de provenienţă.
 
La un depozit din Iaşi, de pildă, au fost găsite 13,6 tone de aripi de pui expirate din noiembrie 2013, a precizat şeful ANPC.
 
Au mai fost retrase cantităţi de pulpe şi pipote de pui, macrou, creier de porc, tobă, cârnaţi şi burtă de vită.
 
În urma acestor controale, inspectorii ANPC au dat amenzi în cuantum de 71.500 lei.
 
Marius Dunca a precizat că, de joi, vor fi controlate supermaketurile din toată ţara.
 
***  
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Structura Centrală au făcut, miercuri, 102 percheziţii domiciliare în 18 judeţe, în cadrul unor acţiuni vizând destructurarea a două grupuri infracţionale organizate formate din 80 de persoane, specializate în infracţiuni de evaziune fiscală, spălare de bani, punere în circulaţie de produse alterate şi trafic de influenţă, informează instituţia, într-un comunicat de presă.
 
Prejudiciul produs de membrii celor două grupări a fost estimat la peste 15 milioane de euro.
 
Cei 80 de suspecţi vor fi audiaţi la sediul DIICOT - Structura Centrală, anchetatorii urmând să stabilească ce măsuri vor fi luate în cazul acestora.

Comentarii

13/03/14 19:40
Cetatean din Bi...

Dati-ne domnilor numele societatilor si magazinelor care comercializeaza asa ceva, sa dea afaliment si sa se duca dracului sa nu mai auzim de ei, sa nu mai cumpere nimeni, nimic de la ei niciodata... ca numai asa o sa-i "doara " cu adevarat... Eu , pe toti "tem belii" astia, efectiv i-as impusca... , ca numai banii si profitul le sta in capatzana si sanatatea noastra a tuturor ii doare fix in "basca"... ! !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5