Topul Judeţean al Firmelor - Ediţia 2009

Tradiţionala manifestare „TOPUL FIRMELOR” s-a desfăşurat joi, 8 octombrie, începând cu ora 18.00, în ambianţa oferită de Restaurantul „Coroana de Aur” din municipiu. Evenimentul, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, a cuprins Festivitatea de decernare a diplomelor şi Balul Oamenilor de Afaceri. Ca de fiecare dată, şi în ediţia din acest an, cea de-a XVI-a, Topul Firmelor din judeţul Bistriţa-Năsăud are la bază - a menţionat în cuvântul său preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie, VASILE BAR - metodologia unitară aprobată la nivelul Camerelor de Comerţ şi Industrie din România.

În clasamentul Topului, societăţile comerciale din judeţ sunt clasificate în ierarhia valorii lor, în baza unor indicatori relevanţi, calculaţi din datele de bilanţ (cifra de afaceri, profit, rata profitului, efort de dezvoltare, eficienţa utilizării resurselor umane, eficienţa utilizării capitalului angajat).

Poziţionarea în acest clasament acordă firmelor un certificat de bune practici în afaceri, recunoscut atât pe plan naţional, cât şi internaţional, iar prezenţa în Topul firmelor vine să confirme soliditatea afacerilor societăţilor comerciale incluse în acest clasament.

Topul este realizat pe şase domenii mari de activitate: Cercetare - Dezvoltare şi High Tech; Industrie; Agricultură, Pescuit, Piscicultură; Construcţii; Servicii, Comerţ, Export, Turism, pe clase de mărime, respectiv, microîntreprinderi, întreprinderi mici, întreprinderi mijlocii, întreprinderi mari şi întreprinderi foarte mari.

Sunt evidenţiate societăţile comerciale cu cel mai mare volum de export cuprinse în topul exportatorilor intra şi extra comunitari, firmele cu preocupări în ceea ce priveşte activitatea de brevetare a invenţiilor şi de protejare a desenelor şi modelelor industriale în topul creativităţii.

Au fost acordate trofee de excelenţă, pentru anul 2008, pe următoarele criterii: cel mai mare profit; cea mai mare rentabilitate din exploatare; cel mai mare volum de investiţii; cele mai multe locuri de muncă nou create.

„Folosesc acest prilej pentru a adresa în numele Colegiului de Conducere a CCI-BN sincere felicitări pentru toţi cei care au ocupat un loc meritoriu în Topul Firmelor, ediţia a XVI-a, odată cu urările noastre de succes pentru activitatea viitoare”, s-a adresat preşedintele V. Bar reprezentanţilor firmelor în cadrul festivităţii.

Au adresat mesaje firmelor clasificate în top Ovidiu Creţu, primarul municipiului, Liviu Rusu preşedintele Consiliului Judeţean, Cornel Ilieş, dir. general al Finaţelor Publice. De asemenea Sergiu Stâncel dir. general regional Vodafone.

La festivitate au fost prezenţi primarul oraşului Beclean, Nicolae Moldovan, şi primarul oraşului Sângeorz-Băi, Roland Venig.

Eveniment deosebit în viaţa comunităţii de afaceri din judeţ, „Topul Firmelor” s-a încheiat, potrivit tradiţiei, cu Balul Oamenilor de Afaceri. Atmosfera sărbătorească a fost susţinută de evoluţia interpreţilor Aurelian Temişan, Matilda Pascal - Cojocăriţa şi Ştefan Cigu şi formaţia bistriţeană „Incognito”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5