Trei primării din Bistriţa-Năsăud sancţionate de Autoritatea Electorală Permanentă

Autoritatea Electorală Permanentă a desfășurat, în luna aprilie, 443 de acțiuni de control la nivel național, în scopul îndeplinirii principalelor obiective ale activității de instruire și control electoral. În urma acestora, au fost aplicate 134 de sancțiuni contravenționale, şi anume 40 amenzi în cuantum total de 40.500 lei şi 94 de avertismente.

“În urma controalelor efectuate, Filiala Nord – Vest a Autorității Electorale Permanente a aplicat un număr de 16 sancțiuni contravenționale: o amendă în cuantum de 1.000 lei și 15 avertismente pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaților și a Senatului și pentru modificarea și completarea Legii nr.67/2004 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, a Legii administrației publice locale nr.215/2001 și a Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, cu modificările și completările ulterioare”, se arată în comunicatul transmis redacţiei.

Din judeţul nostru, au fost sancţionate, cu avertisment, primăriile Târlişua, Rodna şi Feldru (de 2 ori?).

Acțiunile de instruire, îndrumare și control electoral vizează modul de păstrare și a modului de actualizare a listelor electorale; verificarea semnării listelor electorale de către persoanele abilitate; verificarea autorizării de către primar, prin dispoziţie, a persoanelor care efectuează operaţiuni în listele electorale permanente și în Registrul electoral; verificarea modului de păstrare şi recuperare a materialelor de logistică electorală; verificarea respectării criteriilor privind delimitarea secţiilor de votare, conform prevederilor legislaţiei electorale; îndrumare privind utilizarea Registrului electoral; verificarea efectuării operaţiunilor specifice în Registrul electoral; monitorizarea modului de efectuare a înregistrărilor ori a radierilor în Registrul electoral, conform prevederilor legale în vigoare; urmărirea modului de respectare a instrucţiunilor şi hotărârilor AEP şi efectuarea comunicărilor prevăzute de lege.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5