Fotbal. Liga a IV-a. Prima etapă a returului

Trei reuşite a lui Cotuţ

Progresul Jelna vs Someşul Rebrişoara 6-0 (3-0)

Jelna, timp excelent, teren bun de joc, spectatori circa 150. Marcatori: Cotuţ (3), Bârlean (2) şi Bâzdâra (1). Arbitraj fără greşeli, la centru Dan Atănăsoaie, ajutat la cele două linii de către Ionuţ Deac şi Mihai Ungur. Obs. AJF BN – Şimon Ioan.

Progresul: Pop L., Macovei, Arcălean, Ani (5 Pop I.), Mureşan, Bâzdâra, Bâla, Bârlean, Cucuiet, Cotuţ (min. 55 Vărărean) şi Clapa (min. 65 Isai). Rezerve: Gavriloaie, Olariu şi Bugnar. Antrenor: Traian Ionele.

Someşul: Ilovan, Surtu O. (min. 45 Mâti), Scurtu E. (min. 45 Moldovan D.), Pop M., Toderic (80 Popa D.), Cârcu, Popa M., Pantea, Cifor, Crihana şi Palge.

Întrucât timpul este foarte bun cu noi pentru desfăşurarea campionatului Ligii a patra la fotbal, conducerea AJF BN a hotărât ca în continuare să se mai joace încă trei etape din returul acestei ediţii de campionat. Aşadar, prima etapă s-a desfăşurat duminică, 9 noiembrie. La Jelna echipa Progresul a primit vizita someşenilor de la Rebrişoara. Dacă în etapa trecută jelnenii au învins cu 2-1, spre finalul partidei lidera Voinţa Livezile, de data aceasta aceştia au dat peste un adversar mult mai modest, învingându-i cu un usturător 6-0. De fapt aceştia au condus partida cap-coadă. Câteva sclipiri ale oaspeţilor nu au fost suficiente să marcheze şi golul de onoare mult aşteptat de ei. Trei reuşite a lui Cotuţ, eroul partidei, cu o poftă nebună de joc, marcând goluri care mai de care mai frumoase. Primul gol cade în min. 13 când Cotuţ deschide seria lor, bineînţeles cu aportul defensivei gafând în linie: 1-0. Trei minute mai târziu, acelaşi Cotuţ, singur cu portarul, cel din urmă reţine. Un minut mai târziu, oaspeţii riopostează prin şutul lui Pop M. deviat de defensiva gazdă. Min. 26, Cucuiet execută o lovitură liberă de la 20 m în zid, balonul îi revine lui Bâzdâră, care trimite cu latul în plasă: 2-0. Tot în acelaşi minut, şi pe bandă rulantă, se marchează golul trei, autorul său Cotuţ după mai multe driblinguri. Min. 50, Cifor, singur cu portarul, ratează din trei metri. Două minute mai târziu, Bâzdâra centrează de pe partea dreaptă, iar Cotuţ înscrie cu latul: 4-0. Min. 56 – Bârlean ridică ştacheta la 5-0. Seria golurilor a fost închisă prin acelaşi Bârlean, când defensiva oaspeţilor clachează din nou: 6-0. Min. 90 – ultima speranţă pentru someşeni la golul de onoare, când Pop M. trimite o torpilă de la 20 m, dar reţine celălalt Pop, adică portarul gazdelor.

Traian Ionele: “Cu trei suspendaţi şi cu cinci juniori în teren, am jucat destul de bine. Suntem în pantă ascendentă şi mă bucur de juniorii care au intrat şi au confirmat. Ne aşteaptă încă două partide, dar sperăm să le câştigăm şi pe acestea”.

Vestiarul arbitrilor, un adevărat WC

Dacă am văzut paharul plin ala cestei victorii cumulate cu buline albe, pot să aduc la cunoştinţa conducerii AJF BN că la noi în Liga a patra în 2008 se întâmplă ceva important, lucru negativ. Am văzut la Jelna un gazon excelent, o tribună excelentă, un vestiar al jucătorilor destul de bun, dar un vestiar al arbitrilor, mai bine spus un WC. Acolo găseşti de toate, o masă pe care stau legitimaţiile fotbaliştilor, o sticlă cu apă şi pahare, iar la 50 cm în jur – un WC, o chiuvetă defectă, de unde apa curge pe jos şi un duş. Ca la noi, la nimenea.

Dacă tot s-au investit bani de către dl. primar Florin Simionca, de ce nu a făcut-o până la capăt? Cum avem şi femei arbitre în acest campionat, ia gângiţi-vă cum trebuie împărţit acest vestiar? De câte ori aţi adus la cunoştinţa AJF BN în rapoartele de arbitraj ce aţi găsit acolo? Un lucru este cert, un simplu ruşinos. Ruşinos care vine de la noi toţi, cei care nu ne implicăm decât să luăm bani cât de mulţi şi să ne facem că muncim. Aşadar, o mare bilă neagră pentru fruntaşii sportului din Budacu de Jos.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5