Trei sute de cursanţi, la Școala de Mers pe Munte. Programul Tăşuleasa Social, la final

Școala de Mers pe Munte, cel mai recent program de educație montană inițiat de Tășuleasa Social și Coca-Cola HBC România, a ajuns la final. Inițiativa a reunit 300 de iubitori de natură din 38 de orașe, 15 instructori și peste 100 de voluntari, printre care și angajați Coca-Cola HBC România. Echipa instructorilor atestați a fost completată și de Teodor Tulpan, alpinist român care a ajuns pe vârful Everest în expediția „Everest 2003”, precizează Tăşuleasa Social, într-un comunicat de presă.

La prima sa ediție, „Școala de mers pe Munte” a numarat la înscrieri peste 700 de iubitori de natură, dintre care au fost selectați 300 de participanți cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani. Astfel, în perioada 15 august – 13 septembrie, toți cei care s-au alăturat programului au beneficiat de acces gratuit la cursuri de specialitate în campusul Tășuleasa Social și au participat la drumeții memorabile pe trasee care străbat poteca Via Maria Theresia, vârfurile Pietrosu și Negoiu din Munții Călimani.

Școala de Mers pe Munte, organizată de Tășuleasa Social în munții Călimani, mi-a oferit ocazia și plăcerea de a împărtăși tinerilor doritori să meargă pe munte din experiența și cunoștiințele mele acumulate ca salvamontist și alpinist în expeditiile externe. În calitate de trainer, cred că am transmis ceea ce înseamnă muntele și natura pentru noi, am cunoscut oameni minunați și sunt convins că fiecare își va atinge Everestul personal”, spune alpinistul Teodor Tulpan, instructor al Școlii de Mers pe Munte.

Suntem foarte fericiți că am finalizat cu bine acest program. Credem că rezultatele  sunt de la bine în sus datorită experiențelor trăite de fiecare participant în parte. Muntele oferă atât de multe oamenilor, iar ceea ce am făcut noi a fost să transmitem valori pe care Tășuleasa Social le-a dobândit, aici, la poalele Călimanilor: grija față de natură, omenia, solidaritatea.” declară Alin Uhlmann-Uşeriu, preşedinte Tăşuleasa Social.                       

Felicităm Tășuleasa Social pentru o noua initiativa de succes. Școala de Mers pe Munte este mai mult decât un program educativ, ci este o experiență completă, despre oameni și mediu. Suntem mândri că ne-am alăturat ca parteneri acestui program care a adus alături iubitori ai naturii, experți în domeniu și lecții valoaroase despre sustenabilitate”, spune Irina Ionescu, Public Affairs & Communications Manager, Coca-Cola HBC România. 

Școala de Mers pe Munte este un program de educare, destinat dezvoltării turismului responsabil și sustenabil realizat de Tășuleasa Social prin susținerea Coca-Cola HBC România. Alte proiecte derulate în aceeaşi formulă de parteneriat Pădurea Pedagogică, Ziua Arborelui, Verde 003, Pașaportul verde, toate cu impact pozitiv în comunitățile locale și de mediu.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5