Trei zile de sărbătoare la Feldru, sub semnul împlinirii a 200 de ani de la naşterea lui Vasile Naşcu

Primăria şi Consiliul Local Feldru organizează, timp de trei zile, Sărbătoarea a 200 de ani de la naşterea lui Vasile Naşcu. Manifestările debutează sâmbătă, la ora 17.00, cu vernisajul expoziţiei Taberei de pictură. Duminică va fi simpozionul ştiinţific dedicat lui Vasile Naşcu şi lansarea cărţii dedicată acestuia, iar de la ora 18.00, după cum ne informează domnul primar, Grigore Ţional, vor începe manifestările dedicate sportului, prin demonstraţia de karate kyokuschin, cu elevii antrenaţi de Marius Pop, iar apoi vor urca pe scenă ansamblurile din localitate, seara încheindu-se cu muzica adusă de DJ Jannessey&Aner.
Duminică, de la ora 18.00, pe scena Căminului Cultural din Feldru va fi momentul folcloric „Gată mamă cufărul”, coordonat de Anamaria Marti, laureată a festivalului „Pană de Pâun”, studentă a lui Ioan Bocşa la Academia de Muzică din Cluj. Printre invitaţi Mădălina Slusarec, Lenuţa Purja, Domnica Dologa şi Florentina şi Petre Giurgi.
Ediţia din acest an mai cuprinde şi activităţi sportive şi recreative, amintind aici crosul de-a lungul Someşului,, Campionatul de fotbal în sală cu echipe din comună, dar şi din diaspora (Irlanda şi Spania) şi Campionatul de şah la baza de agrement de lângă Someş. De altfel, sunt aşteptaţi acasă feldrihanii plecaţi în străinătate, una dintre temele acestei ediţii fiind „Diaspora feldrihană omagiază istoria comunei”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5