Un eveniment deosebit, „Festivalul Diaspora Feldrului de Pretutindeni” – ediţia a II-a

În perioada 15-17 august 2015 a avut loc o activitate de mare rezonanţă şi atractivitate în comuna Feldru, la care au participat un număr important de cetăţeni din comună şi judeţ, de toate vârstele, sub emblema „Festivalul Diaspora Feldrului de Pretutindeni”, aflat la a II-a ediţie, o activitate nonpolitică.
Organizatorul şi iniţiatorul acestei deosebite manifestări, din partea diasporei, a fost şi, a condus-o prim-man (primul om) - Dan Galben-Frim, care s-a implicat în organizarea şi desfăşurarea probelor din cadrul festivalului.
Prima probă, în 15.08.2015, a constat în maraton în jurul Someşului, pe distanţa de 4 km, câştigătorul fiind Simi Scridon din Feldru a parcurs distanţa în 18 minute şi 14 secunde.
Toţi participanţii au primit diplome şi medalii, sponsor fiind Dan Galben-Frim.
A doua probă desfăşurată în 15.08. a.c., a constat în Minicampionat de fotbal, în Sala de Sport Feldru, câştigat de echipa locală din Feldru – „Spartanii”, câştigătorii primind cupa, medalii, diplome, sponsor Dan Galben.
În 16.08.2015 s-a desfăşurat un meci de fotbal între veteranii de la „Someşul Feldru” şi „Diaspora Feldru 2015”, echipă care a câştigat cupa, medaliile şi diplomele, care au fost donate veteranilor, sponsor fiind Toni Frim.
Ziua a treia, 17.08.2015, la ştrandul lui Dan Stefoi din Feldru s-a desfăşurat un concurs de şah, remy, table. La şah a câştigat preotul de la Biserica Catolică Feldru – Oltean Claudiu, câştigător la table a fost Dan Galben – fondatorul, iar la remy – Czita Nechiti din Feldru.
Festivalul s-a încheiat în data de 17.08.a.c., în prezenţa tuturor celor care au luat parte la eveniment, iar organizatorii mulţumesc tuturor participanţilor şi sunt şi ei mulţumiţi de ospitalitatea concetăţenilor din comuna Feldru.
Festivalul va continua şi în 2016, la aceeaşi dată, fiind aşteptaţi cu drag, cei din diaspora şi cei de acasă, evenimentul fiind dedicat, în întregime, cunoscutului Vasile Naşcu, un feldrihan vrednic şi respectat în diaspora.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5