Un sensibil şi relevant simpozion ştiinţific de istorie locală – Vasile Naşcu, la Feldru

Zilele dedicate comunei Feldru s-au derulat anul acesta sub simbolul „Sărbătoare a 200 ani de la naşterea lui Vasile Naşcu” – Diaspora feldrihană omagiază istoria comunei, constând într-un elaborat, documentat, relevant, sensibil şi plin de românism simpozion ştiinţific de istorie locală dedicat valorosului învăţător Vasile Naşcu, manifestare desfăşurată la Primăria Feldru, la care a participat un public numeros şi avizat, în 13 august, începând cu ora 17.00.
Acest deosebit eveniment a fost organizat de către Primăria Feldru şi Consiliul Local Feldru, Fundaţia Culturală Ethnos, Asociaţia Feldrihanilor de pretutindeni şi Centrul Judeţean pentru Cultură BN, simpozionul fiind o necesitate şi o emblemă în evaluarea înaintaşilor valoroşi pe care îi are comuna Feldru, o comună mare şi cu potenţial în dezvoltarea judeţului.
Despre valoarea, importanţa, rolul şi puterea de a lupta şi a convinge a înv. Vasile Naşcu au vorbit, cu argumente şi exemplificări, primarul comune Feldru, Grigore Ţiolan, prof. dr. Alexandru Uiuiu, prof. dr. Gavril Ţărmure – director CJC BN, reprezentatul CJ BN de la Patrimoniu – Camelia Târnăvan, prof. pens. Mircea Daroşi, autorul monografiei comunei Feldru, prof. Simion Palage, un specialist în istorie, Vicenţiu Retegan.
A fost lansat volumul „Vasile Naşcu – 200 de ani de la naştere” – Diaspora Feldrului îşi omagiază plaiurile natale, carte apărută cu sprijinul Primăriei Feldru şi a Consiliului Local Feldru, un omagiu adus de feldrihanii de pretutindeni, volum coordonat de Alexandru Uiuiu şi apărut la Editura Charmides în 2016.
Prezentarea cărţii a fost făcută de prof. dr. Alexandru Uiuiu, cetăţean de onoare al comunei, care a subliniat valoarea şi importanţa volumului şi colaborarea deosebită cu diaspora la acest eveniment deosebit.
Despre carte şi-au exprimat gândurile şi cei enumeraţi mai sus, precizînd că este sărbătoare pentru feldrihani.
Deosebitul eveniment s-a încheiat prin vernisajul expoziţiei taberei de pictură a lui Ioan Mari, Eugen Alupopanu şi Viorel Neamţu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5