În a treia săptămână din noiembrie, 23 tone de deşeuri colectate selectiv! Bistriţenii care locuiesc la blocuri pot depune deşeurile reciclabile în containerele semiîngropate!

În cadrul „Campaniei Curețenia de Toamnă” împreună cu operatorul serviciilor de salubritate SC Supercom SA am oferit cetățenilor Municipiului Bistrița care locuiesc în case individuale încă o modalitate de a colecta selectiv deșeurile. Pentru a nu mai fi obligați să se deplaseze până la platformele special amenajate pentru colectarea selectivă, în cea de-a treia săptămână a fiecărei luni calendaristice, cetățenii pot scoate în fața casei, alături de pubela cu deșeuri menajere și saci în care se află deșeurile din metal, plastic sau hârtie.

În cea de-a treia săptămână a lunii noiembrie cantitatea de deșeuri colectate selectiv a fost de 23 de tone, adică cu patru ori mai mare decât în luna precedentă. Felul în care cetățenii municipiului Bisttrița au înțeles să se implice în această campanie este remarcabil și țin să le adresez mulțumirile mele pe această cale.

SC Supercom SA a finalizat operațiunea de marcare a containerelor pentru colectarea selectivă și facem pe această cale un apel și către cetățenii care locuiesc în blocurile de locuințe colective să depoziteze deșeurile colectate selectiv în conformitate cu aceste marcaje. În ceea ce privește colectarea deșeurilor din sticla acestea urmează să fie preluate în cadrul unor campanii care vor fi anunțate din timp sau pot fi duse la oricare din cele 84 de containere de pe raza municipiului Bistrița care au marcajul specific acestui tip de deșeuri. Preluarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) se poate face în continuare în mod gratuit la centrul de colectare de pe strada Zefirului, nr. 1.

Progresele făcute în demersurile noastre de a oferi cadrul necesar pentru derularea în cele mai bune condiții a colectării selective a deșeurilor, felul responsabil în care cetățenii Municipiului Bistrița abordează această problemă fac dovada civilizației și spiritului nostru civic și asigură premisele implementării cu succes a acestui proiect precum și onorarea angajamentelor asumate.

 

 

               Primarul municipiului Bistriţa 

Ovidiu Teodor Creţu

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5