Începând cu 1 octombrie, operatorul de salubrizare va ridica doar deșeurile depozitate selectiv! Vezi cum va trebui să depunem deşeurile!
A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud comunică faptul că, începând cu data de 1 octombrie 2017, Operatorul de salubrizare va ridica doar deșeurile depozitate selectiv !
Colectarea și depozitarea corectă a deșeurilor in județul Bistrița –Năsăud se face astfel :
Mai multe informații referitoare la colectarea selectivă a deșeurilor, inclusiv deșeurile din construcții și demolări, deșeuri voluminoase, deșeuri electrice, electronice și electrocasnice, deșeuri toxice și periculoase, deșeuri verzi precum și tarifele practicate de operatorul S.C. Supercom S.A , se regăsesc în informările pentru fiecare zonă în parte, atașate prezentului comunicat.
ÎN CAZUL ÎN CARE, DE LA 01.10.2017, OPERATORUL DE SALUBRIZARE VA IDENTIFICA ÎN RECIPIENTELE DE COLECTARE ALTE TIPURI DE DEȘEURI DECÂT CELE PENTRU CARE SUNT DESTINATE, NU VA MAI RIDICA DEȘEURILE !!!
Operatorul va informa institutiile abilitate, respectiv Garda de Mediu, Primariile, A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud, despre cele constate și se va propune aplicarea amenzilor, de la 100 la 300 de lei.
Conform Art. 24 alin. (6) lit d) din Legea 101/2006, Legea serviciului de salubrizare a localităților : “Membrii comunităţilor locale, persoane fizice sau juridice, au, în calitatea lor de utilizatori direcţi sau indirecţi ai serviciului de salubrizare, următoarele obligaţii:(…)
d) să asigure preselectarea pe categorii a deşeurilor reciclabile, rezultate din gospodăriile proprii sau din activităţile lucrative pe care le desfăşoară, precum şi depozitarea acestora în containere asigurate de operatorul serviciului de salubrizare, numai în locurile special amenajate;”
Conform Art. 30 alin. (6) din Legea 101/2006:
“(6) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 lei la 300 lei încălcarea dispoziţiilor art. 24 alin. (6) lit. d).”
Citiţi şi:
- Stai la casă, la oraş? Vezi cum trebuie să colectezi deșeurile!
- Colectarea separată începe de acasă! Cum să colectăm selectiv deşeurile în mediul rural?
- Stai la bloc, la oraş? Vezi cum trebuie să depozităm deşeurile, din 1 octombrie!
- Război feroce între PNL Bistriţa şi ADI Deşuri pe tema colectării selective: Cei de la ADI Deşeuri sunt obraznici! Plăian ameninţă cu instanţele de judecată.
- Consilierii PER, Mârza şi Archiudean: Începutul sfârșitului A.D.I. Deșeuri. Primul pas, readucerea serviciului de salubrizare sub autoritatea municipalității
Comentarii
Dacă nu le ridică, acolo vor rămîne E practic imposibilă determinarea fostului proprietar. Încă o măsură gândită adânc,adânc.
In mediul rural, este nevoie ca in fiecare gospodarie sa existe pubele pentru fiecare categorie de deseu. Altfel nu iese nimic. Si trebuie definit mai clar ce insemna deseuri menajere. Ciinii, pisicile, gainile moarte in ce container se arunca?
Explicati mai exact, ce inseamna " GUNOI MENAJER " ? Din ce se compune asta ? Iata cateva intrebari justificative :
- cutiile de lapte, din hartie cerata, ce sunt ?
- celofanele si poungile folosite ca ambalaje, ce sunt ?
- creioane, pixuri... si alte unelte de scris... ce sunt ?
- raze, carpe, bucati de vesminte , haine vechi... si alte "panzeturi"... ce sunt ?
- incaltzaminte veche si uzata, ce este ?
- mizeria maturata de prin curti, crengutze si frunze ( marunte ) ce sunt ?
- rumegusul , praf si noroi... etc. maturat de prin curti ce este ?
- cenusa din sobele si centralele pe lemn, ce este ?
- fructele si legumele intrate in puytrefactie ori alterate... ce sunt ?
si cate alte intrebari ... ca ne-om trezi ca ni se refuza ridicarea gunoaielor de la poarta, asa... aiurea, ca vrea el "beneficiarul " de gunoaie, ca a gasit acolo o sticla de lapte alterat aruncata acolo, sau o punga in care se afla paine mucegaita in ea... ori te miri ce... ca sa aiba "el" ( beneficiarul de gunoaie ) deseurile gata selectate, sa poata face el bani din valorificarea acestora fara sa faca cheltuieli cu selectarea manuala a lor...
Din articol, eu am inteles faptul ca orice nu exista fier, plastic si hartie, DIFERENTZA ESTE GUNOI MENAJER. Este bine, sau BA ?!
Rugam A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud sa faca o precizare in acest sens , asa sa ne lamurim mai exact .
Multumesc.
Deja, am vazut o gramada de saci cu gunoaie abandonati prin santurile de-a lungul DN 17... ( Macar bine ca-s in saci inchisi ) . Asa se va intampla, daca se va refuza ridicarea gunoaielor de la casele oamenilor, unde au un singur container.
Adaugă comentariu nou