Tudorel Ciotmonda (primar Josenii Bârgăului): După 23 ani la primărie, în viaţă trebui să ştii când şi cum să te opreşti. Noi am făcut administraţie, nu politică

 

         După mai bine de două decenii în administraţia comunei Josenii Bârgăului, sub diferite forme, Tudorel Ciotmonda a decis să nu mai candideze pentru un nou mandat de primar. Puţină lume ştie că Tudorel Ciotmonda a fost viceprimar şi în perioada 1987-1989, asta pentru că, o spune cu mândrie, a făcut Şcoala de partid la Iaşi.

În 1996, a fost ales consilier local, pentru ca, din 2000 să fie viceprimar al comunei. Din 2004 este primar al comunei Josenii Bârgăului, comunitate pentru care a reuşit să facă o sumedenie de lucruri.

         Rep.: - De ce renunţaţi la a mai intra în cursa electorală pentru funcţia de primar?

         Tudorel Ciotmonda: În viaţă trebuie să ştii când şi cum să te opreşti. Am spus lucrul acesta şi la lansarea candidaţilor PSD.  Mai în glorie ca acum nu am fost vreodată. Dacă nu te retragi cu fruntea sus, am îmbătrânit degeaba, nu am învăţat nimic de la viaţă. Vine vremea când trebuie să conducă şi tineretul, atunci lor când le vine rândul?

         Rep.: - Ce veţi face după 6 iunie? Nu veţi candida nici măcar pe lista de consilieri locali?

         Tudorel Ciotmonda: Ba da, pe lista de consilieri locali mă duc. Dacă voi fi întrebat, o să le mai dau nişte sfaturi din experienţa pe care o am acumulat-o de-a lungul anilor. Nu mă rup de viaţa politică, în limita posibilităţilor o să le dau o mână de ajutor la toţi cei care mă vor solicita şi normal că mă voi implica şi în viaţa comunei pentru că am şi o experienţă administrativă bogată.

         Mă voi ocupa mai mult de familie, de bussinesul familiei. Aşa cum se ştie, am refăcut cabana de la Piatra Fântânele, care va fi deschisă după 15 mai. Am şi trei nepoate, de 1 an, 2 ani jumătate şi cinci ani, una mai scumpă decât cealaltă. Am pentru cine munci.

         Rep.: - Revenind la activitatea dumneavoastră, cum a început totul, aţi avut vreun model?

 

Am învăţat foarte mult de la Vasile Hogiu, fostul primar al comunei

 

Tudorel Ciotmonda: - Sunt 23 de ani de Primărie, cei trei ani înainte de 89, plus cei actuali. De perioada de dinainte de Revoluţie se leagă momentul când a fost construită clădirea primăriei din Josenii Bârgăului. Era tovarăşul Buşui prim-secretar şi am demolat o clădire a ICIL-ului de pe str. Eminescu din Bistriţa. Cu bârgăuanii, cu căruţele, cu IMS-urile am demolat-o cărămidă cu cărămidă şi am adus-o la Joseni şi am făcut Primăria care este şi astăzi, într-un an de zile, prin contribuţie în muncă. Primar era doamna Lucica Monda, Cotul Adrian – un contabil deosebit, Eugen Rusu – secretar. De asemenea, mai era domnul Hogiu Vasile, fost viceprimar, un om deosebit. Am învăţat foarte multe de la acesta, un om de ţinută, un om de înaltă probitate morală, frate cu Leon Hogiu de la Bistriţa Bârgăului. Era o genă de oameni născuţi pentru a conduce. Acel Vasile Hogiu era frate şi cu bunicul actualului nostru vicperimar, Alin Trişcă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5