Turneul Centenarului Marii Uniri. Bistriţenii, primiţi cu succes, în Franţa şi Germania

Turneul Centenarului Marii Uniri, prin care Primăria municipiului şi Palatul Culturii Bistriţa promovează tradiţiile noastre în oraşele înfrăţite, a continuat cu cel de-al treilea popas ce a avut loc în Besançon, unul dintre primele oraşe cu care ne-am înfrăţit. Primarul municipiului Bistriţa - Ovidiu Teodor Creţu, şi directorul Palatului Culturii – Dorel Cosma, au avut o serie de întâlniri cu oficialităţile franceze, în frunte cu primarul Jean - Louis Fousseret.
Concertul Ansamblului Profesionist „Cununa de pe Someş” s-a bucurat de un succes deosebit în faţa a peste 1000 de spectatori, la Teatrul francez. Surpriza serii a constituit-o interpretarea unor şlagăre franceze.
Un alt popas, cel de-al patrulea, a avut loc la Herzognerath, în Germania unde, după întâlnirea cu primarul oraşului Christoph von den Driesch, consulul României la Bonn, reprezentanţi ai saşilor plecaţi din Bistriţa, s-a dat startul la muzică. Dansurile germane, puse în scenă de bistriţeni, au impresionat şi de această dată. La cei 50 de ani de activitate, Ansamblul profesionist „Cununa de pe Someş” îşi arată virtuozitatea prin participarea, timp de două săptămâni, cu dansuri în coregrafia lui Teodor Puşcaş, piese instrumentale sub bagheta dirijorului Alexandru Demeter şi soliştii vocali Mărioara Sigheartău şi Petre Petruse.
În acest cadru a fost prezentată şi monografia Palatului Culturii Bistriţa, ediţie româno-engleză-germană care surprinde mai bine de un veac de activitate culturală în oraşul nostru.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5