Umblă în Bistrița câinii cu covrigi în coadă? Matilda Pascal Cojocărița, invitată, azi, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Sursa: Kanal D

Matilda Pascal Cojocărița, una dintre cele mai iubite cântărețe de muzică populară din România, este invitata ediției de duminică a emisiunii “40 de întrebări cu Denise Rifai”, difuzată de la ora 22:30, la Kanal D.

Născută în zona Moldovei, județul Vaslui, și mutată pe meleaguri transilvănene, de aproape 30 de ani, în Bistrița-Năsăud, Matilda Pascal Cojocărița este una dintre cele mai reprezentative și iubite voci ale folclorului românesc, supranumită de presa din România “Floarea Moldovei”. Și-a început cariera la Iași, în Ansamblul Firicelul, la Brigada Artistică a Combinatului de fire și fibre sintetice, unde era angajată ca tehnician chimist. În anul 1978, Matilda Pascal Cojocărița a obținut premiul special al juriului la Festivalul Național “Maria Tănase”, iar în anul 1985 a obținut prestigiosul trofeu “Floarea din grădină”.

În 1979, a câștigat primul concurs de frumusețe din România comunistă, “Muncă, tinerețe și frumusețe”.

În vârstă de 65 de ani, Matilda Pascal Cojocărița se mândrește cu o carieră artistică de peste 45 de ani, iar de 27 de ani activează în Ansamblul profesionist “Dor Românesc”, din Bistrița, al cărui director artistic este, din anul 2017.

În plan personal, de trei decenii, partenerul de viață al Matildei Pascal Cojocărița este violonistul Ștefan Cigu, și au împreună trei copii și cinci nepoți.

“ Cât ajută titlul de Miss o cântăreaț ă  de muzică populară?”, “De câte ori ați stat în carantină pentru Nicolae Ceaușescu?”, “Când și-a dat seama mama că nu sunteți de lepădat?”, “Câți ani v-a bătut fostul soț?”, “Vă mai controlați bărbatul în telefon?”, “Umblă în Bistrița câinii cu covrigi în coadă?”, “Ați mai sărit cu parașuta?”,  acestea sunt doar câteva dintre întrebările care-i vor fi adresate îndrăgitei cântărețe de muzică populară Matilda Pascal Cojocărița, în ediția de colecție a emisiunii “40 de întrebări cu Denise Rifai”, difuzată duminică, de la ora 22:30, la Kanal D.

Matilda Pascal Cojocărița și soțul ei, Ștefan Cigu, sunt împreună de 30 de ani și formează unul dintre cele mai frumoase cupluri de artiști din muzica populară. 

De 30 de ani, Matilda Pascal Cojocărița trăiește o frumoasă poveste de dragoste alături de Ștefan Cigu, cel de-al doilea soț al său și bărbatul care i-a schimbat viața. 

 

Ștefan Cigu, soțul Matildei Pascal Cojocărița, este la rândul său, un artist consacrat. Violonist și dirijor, absolvent al Universității de Muzică din București, Ştefan Cigu este unul dintre cei mai marcanţi artişti din Bistriţa-Năsăud. Dirijor al ansamblului profesionist „Dor Românesc” din Bistrița, Ștefan Cigu este unul dintre artiştii care nu lipseşte de la marile acţiuni de promovare a folclorului din Bistriţa-Năsăud. Acesta are imprimări radio, dar şi albume cu peste 300 de artişti valoroşi. 

Matilda Pascal Cojocărița și soțul ei au urmat studiile la Conservator la 40 de ani, cot la cot cu copiii lor. 

„Am fost studenți la 40 de ani și am simțit ce înseamnă să stai pe treptele facultății cu caietul, plin de emoții, să îți vină rândul la examene”,  a mărturisit arista, într-un interviu mai vechi. 

 

Cum și-a cunoscut Matilda Pascal Cojocărița soțul

Muzica este cea care i-a adus împreună pe Matilda Pascal Cojocărița și pe Ștefan Cigu, bărbatul care avea să-i devină soț. Cei doi s-au cunoscut la concertele la care erau invitați. 

„Când ne întâlneam în țară, la diverse concerte, Ștefan sau Fane, cum îi spunem noi, mă privea cu o undă de admirație, de mă făcea să simt că sunt puternică, frumoasă și talentată. Mai târziu, m-am dus la bărbatul care mă iubea și mă ocrotea! Când Fane mi-a deschis ușa casei lui, am știut, în sfârșit, că frumusețea nu-mi mai aduce necazuri. Am fost atât de nefericită în timpul primei căsnicii, încât nu mai credeam că exista dragoste și oameni fericiți. Nu credeam că mi se va întâmpla să dau peste un bărbat care să mă iubească, să mă facă să mă îndragostesc din nou. Viața mea s-a schimbat cu totul de când l-am întâlnit pe Fane”,  a povestit artista. 

În urma primei căsătorii nereușite a divorțat și a întâlnit liniștea și marea iubire alături de violonistul Ștefan Cigu, cel i-a devenit soț și alături de care s-a mutat la Bistrița-Năsăud. Cei doi artiști formează una din cele mai frumoase și stabile familii din lumea muzicii populare, bucurându-se de cei trei copii ai lor – un băiat din prima căsătorie a artistei și o fată și un băiat din căsătoria anterioară a violonistului. 

Nu mi-am găsit doar marea dragoste, mi-am găsit marea trăire, iubire, marea chemare. Exact ceea ce mi-a lipsit am găsit lângă el și de aceea este nemaipomenit. El este omul lângă care am reușit să fac tot ce mi-am propus și împărțim cu drag fiecare zi a vieții”,  a mărturisit artista despre bărbatul care-i stă alături de 30 de ani. 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5