Un bărbat din Fălticeni a intrat în locuința unei bătrâne din Josenii Bârgăului, sub pretextul vânzării de perne și pilote, furându-i portofelul cu 2.000 de lei și actele

La data de 4 februarie a.c., în urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au identificat un bărbat de 30 de ani, din Fălticeni, județul Suceava, bănuit de comiterea unui furt.

Prejudiciul, în valoare de peste 2000 de lei, a fost recuperat și restituti păgubitei, o femei de 77 de ani, din Josenii Bârgăului.

Din investigațiile efectuate a reieșit faptul că bărbatul ar fi intrat în locuința femeii cu acordul acesteia, sub pretextul vânzării unor produse ( perne și pilote), iar într-un moment de neatenție i-ar fi sustras femeii portofelul în care se aflau suma de 2.000 de lei și documentele personale.

Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului continuă cercetările în acest caz, urmând ca finalizarea acestora să fie dispusă soluția legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița.

Polițiștii care instrumentează astfel de cazuri vă recomandă să NU PERMITEŢI ACCESUL ÎN LOCUINŢĂ PERSOANELOR NECUNOSCUTE, INDIFERENT DE MOTIVUL INVOCAT!

Totodată, pentru a preveni implicarea în astfel de evenimente nedorite, este recomandat să:

  • Aveţi grijă la persoanele care sună neanunțate și încearcă să vă convingă să cumpărați diverse bunuri sau să cheltuiţi bani pe anumite scheme de investiții. Astfel de scheme nu garantează că veţi câștiga bani, ba mai mult aţi putea să pierdeţi o sumă mare;
  • Acordaţi atenţie când la uşa dumneavoastră se prezintă persoane necunoscute care declară că vin din partea unor rude ale dumneavoastră, care sunt plecate în străinătate sau sunt din alte localităţi; Când aveţi cel mai mic dubiu, nu ezitaţi să contactaţi persoanele pe care pretind că le reprezintă, pentru a vă convinge de veridicitatea celor spuse, ori sunaţi la poliţie;
  • Nu furnizaţi informaţii despre vecinii dumneavoastră persoanelor necunoscute care pretind că reprezintă diverse instituţii sau oferă diverse servicii;
  • Dacă persoanele ezită să se identifice, nu staţi la discuţie;
  • Învăţaţi copiii ca atunci când sună cineva la uşă să nu dea relaţii nimănui despre locuinţa sau bunurile din aceasta şi să nu deschidă uşa nimănui în lipsa dvs.


 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5