Un bărbat din Năsăud, de 52 ani, diagnosticat cu gripă. Este în stare gravă, la Secţia ATI din Spitalul Judeţean!

Încă un pacient în cazul căruia Laboratorul de analize medicale al Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca a confirmat ieri diagnosticul de gripă (virus gripal tip A) este internat la Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, anunţă Camelia Strungari, purtător de cuvânt al SJU Bistriţa. 

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 52 de ani din Năsăud, cu numeroase afecțiuni asociate, care inițial s-a prezentat la UPU cu: Sindrom confuziv, Sindrom anemic sever, Traumatism toracic stg. (de 10 zile), Fracturi costale III, VIII, IX, X cu deplasare, Pleurezie stg., Hematom.

"Pacientul a fost internat la Secția Anestezie-Terapie Intensivă, evoluția stării sale de sănătate fiind nefavorabilă. În prezent este instabil hemodinamic, intubat, ventilat mecanic, în stare gravă. Nu era vaccinat antigripal. Este al 4-lea caz de gripă înregistrat, de la începutul anului, la un pacient internat la Spitalul Județean de Urgență Bistrița", menţionează sursa citată. 

 

       Ceilalți 3 pacienți cu gripă confirmată, nevaccinați antigripal:

- bărbat, 67 ani (loc. Livezile), virus gripal tip A (confirmat de Institutul Cantacuzino), decedat la Secția ATI;

- femeie, 64 ani (loc. Beclean), virus gripal tip A (confirmat de Institutul Cantacuzino), decedată la Secția ATI;

- bărbat, 62 ani (mun. Bistrița), virus gripal tip A (confirmat de Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca), internat la ATI - în stare critică.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5