“ UNIRE-N CUGET ŞI-N SIMŢIRI”

Aniversarea celor 150 de ani de la Unirea Principatelor Române a fost un moment de înaltă simţire patriotică pe care elevii Şcolii Generale “Gavril Istrate” din Nepos l-au creat prin activitatea cultural-artistică pe care au dedicat-o acestui eveniment.

Prima parte a programului a scos în evidenţă importanţa actului istoric de la 24 Ianuarie 1859 prin comunicarea profesorului de istorie din şcoală, care a evocat personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza, rolul lui Mihail Kogălniceanu în timpul acestei domnii, a prezentat povestea nemuritoare a neaoşului Moş Ion Roată şi a fost evidenţiată valoarea istorică a celui mai vechi dans, hora, devenit simbolul Unirii.

Partea artistică le-a revenit elevilor din clasa a VI-a şi a VIII-a, care au prezentat un foarte reuşit montaj literar-muzical cu cele mai semnificative momente ale Unirii, după care a urmat sceneta “Moş Ion Roată şi Unirea” ce s-a bucurat de un deosebit succes din partea spectatorilor. Programul s-a încheiat cu istorica horă a Unirii. O contribuţie de seamă la realizarea acestui program şi-au adus-o cadrele didactice: Alina Petri, Rodica Daroşi şi Măriuca Pop. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5