Unirea şi Ghinda: Poliţiştii, în mijlocul cetăţenilor

Poliţiştii de prevenire şi cei de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, au prezentat bistriţenilor măsurile elementare de autoprotecţie împotriva furturilor.
Cu această ocazie, pe raza municipiului, în cartierele Unirea şi Ghinda, poliţiştii au distribuit broşuri care conţin recomandări preventive destinate prevenirii furturilor din locuinţă şi societăţi comerciale. Astfel, bistriţenii au aflat cum pot să-şi protejeze locuinţele şi spaţiile comerciale cu ajutorul sistemelor de securitate, atât de alarmare şi avertizare cât şi cele ce supraveghere şi control.
Mesajele campaniei „Protejează-ţi locuinţa şi afacerea! Trăieşte în siguranţă!” au ajuns şi la asociaţiile de locatari prin intermediul afişelor care au fost expuse la sediile acestora, dar şi în staţii ale mijloacelor de transport în comun.
De asemenea, poliţiştii au discutat cu administratorii şi angajaţii unor societăţi comerciale, le-au înmânat broşuri şi le-au prezentat forme eficiente de prevenire a furturilor.
În speranţa că un om prevenit este un om salvat, în perioada următoare, poliţiştii continuă activităţile informativ-preventive în oraşele Beclean, Năsăud şi Sîngeorz-Băi.

„Protejează-ţi locuinţa şi afacerea! Trăieşte în siguranţă!”.

POLIȚIȘTII VĂ RECOMANDĂ:

PENTRU PREVENIREA FURTURILOR DIN LOCUINŢE:

 Adaptați măsurile de siguranţă la tipul de locuinţă şi la valorile care trebuie protejate astfel încât să nu permiteți infractorilor să speculeze neglijenţa dumneavoastră în a vă securiza casa. De exemplu, pentru aceştia, un apartament situat la parter sau la primul etaj, lăsat nesupravegheat, cu ferestrele deschise, poate reprezenta o invitație.

 Evitaţi depozitarea la vedere, pe balcon, în faţa uşii de acces, a ambalajelor obiectelor de valoare pe care le-ați achiziţionat!

 Alegeţi încuietori care sunt prevăzute cu chei ce nu pot fi multiplicate uşor și achiziţionaţi sisteme de închidere/asigurare care să corespundă din punct de vedere al standardelor de securitate.

 Nu oferiţi necunoscuţilor informaţii despre bunurile pe care le deţineți sau despre vecini, nici măcar celor care susţin că sunt reprezentanţii unor instituţii, dar nu pot face această dovadă!

 Nu permiteţi accesul în locuinţă celor care vin să vă prezinte diverse „promoţii”, în scop caritabil sau pentru sondaje de opinie!

 Dacă sună la uşă persoane care pretind că reprezintă instituţii care oferă servicii publice (deratizare, instalaţii electrice, termice sau de gaz, etc.), nu le lăsaţi să intre în casă decât după verificarea documentelor de identitate, respectiv a celor de serviciu, şi dacă sunt însoţite de administratorul imobilului!

 Nu povestiți cunoscuților și nu postați pe reţele de socializare detalii despre plecările mai lungi de acasă. Discutaţi aceste aspecte doar cu cei în care aveți încredere, care pot să vină periodic să vă ridice corespondenţa pentru a lăsa impresia de casă locuită!

 Nu postaţi pe site-urile de socializare imagini din care să reiasă că țineți în casă bunuri de valoare!

 Bijuteriile în cantităţi mari, banii, acţiunile sau alte valori trebuie păstrate în depozite bancare!
 Pentru efectuarea menajului sau a unor reparaţii, apelaţi la firme autorizate!

 În cazul în care aveți o casă de vacanță, verificați periodic starea ei sau rugați o persoană de încredere să se ocupe de supravegherea acesteia.

PENTRU A PREVENI FURTURILE DIN SOCIETĂȚI COMERCIALE:

 Asigurați un iluminat corespunzător pe timp de noapte a uşilor de acces în societăți comerciale! Important: acestea trebuie să aibă sisteme de alarmă, închizători sigure şi grilaje.

 Nu păstraţi sume mari de bani în casele de marcat şi nu oferiţi informaţii referitoare la paza societăţii unor persoane necunoscute!

 Selectați cu grijă personalul. Nu de puţine ori infractorii acţionează cu sprijinul şi complicitatea personalului ce deserveşte unitatea, nu la întâmplare.

 La terminarea zilei de lucru nu lăsaţi la întâmplare, nesupravegheate, uneltele folosite. Materialele pentru construcţie şi uneltele de lucru trebuie depozitate într-o încăpere asigurată corespunzător.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5