USR: Abrogarea recursului compensatoriu a fost aprobată

La mai bine de doi ani de la intrarea în vigoare a nocivei Legi a recursului compensatoriu și după ce au fost eliberați înainte de termen peste 21.000 de condamnați, unii dintre ei comițnd noi crime, violuri și tlhării, Parlamentul a reușit, astăzi, să-și îndrepte propria greșeală.

Problema condițiilor precare din penitenciare este reală, dar ea nu trebuie NICIODATĂ să fie pusă mai presus de siguranța cetățeanului.

Adevărul este, în fapt, că subiectul condițiilor din penitenciare a fost doar folosit de PSD, ALDE și UDMR pentru a impune o grațiere mascată și pentru a-i favoriza pe infractori.

Noi, Uniunea Salvați Romnia, am încercat să-i împiedicăm. În 2017, cnd PSD, ALDE și UDMR au dublat numărul de zile acordate deținuților pentru condițiile improprii din închisori și cnd au denaturat complet sensul inițial al proiectului de lege, parlamentarii USR au luptat în comisii și au votat „împotrivă” în plen.

Am atacat legea, apoi, la Curtea Constituțională. Cnd și această prghie parlamentară a eșuat, am depus primii proiect de abrogare a legii. Din păcate, aceleași partide care se declară astăzi susținătoare ale ideii de abrogare, adică PSD și aliații săi, s-au opus și au blocat proiectul. A fost nevoie de două rnduri de alegeri pierdute de social-democrați și de o schimbare a Guvernului pentru a ajunge la votul de astăzi.

Mai sunt multe de reparat după guvernările PSD și vom continua să luptăm pentru asta!

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Comentarii

10/12/19 10:58
cititor

FOARTE BINE ! Sa stea go.ze.rii la parnaie pana li se usca mucii din creier ... ! Daca-i intrebi, NICIODATA ... NIMENI... N-A FOST CONDAMNAT PE " BUNE " ... !
EFECTIV AR TREBUI SCOSI LA MUNCI IN FOLOSUL COMUNITATII fortzat ... SI VOR MUSCHII LOR SI BA . Eu NU LE-AS DA ABSOLUT NICI UN BAN PENITENCIARELOR SI I-AS OBLIGA SA SE AUTOINTRETINA ( INAFARA SALARIILOR ADMINISTRATIEI ACESTORA SI SISTEMULUI DE PAZA SI SECURITATE, CARE ACTIONEAZ AIN NUMELE STATULUI ) .
Ceausescu a facut strazi, drumuri, blocuri de locuinte , fabrici si uzine cu ei, a lucrat la caile ferate, in mine si in agricultura tzarii si NU I-A TINUT PUTUROSI, MOCICOSI SI ULDUIROSI SA PUTA LOCUL SUB EI lancezind in parnaie pe banii nostri publici !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5