Valabilitatea PUG-ului si Regulamentului local de urbanism, prelungitã pânã la 30.09.2011

Prelungirea aplicabilităţii s-a impus întrucât termenul de valabilitate expiră pe data de 30.03.2009, iar noul plan urbanistic general nu a fost încă elaborat.

Conform art. 46 din Legea nr. 350/2001, Planul Urbanistic General (PUG) are caracter director şi de reglementare operaţională, iar actualizarea şi aprobarea acestuia se face la 5-10 ani. PUG constituie baza legală pentru realizarea programelor şi acţiunilor de dezvoltare.

Din expunerea de motive pentru susţinerea propunerii de prelungire a aplicabilităţii pentru o perioadă de 2 ani şi jumătate, reiese că, Primăria a iniţiat, până la această dată, doar procedura de actualizare. Aceasta, prin întocmirea unor studii premergătoare: Studiul de inundabilitate, Studiul privind periurbanul municipiului Bistriţa, Studiul de circulaţie şi elaborarea temei de proiectare.

Vom reveni cu relatări privind proiectele de hotărâre înscrise pe ordinea de zi.

Comentarii

14/03/10 20:52
konstantin

Doamne Ajuta va-s ruga daca ma puteti ajuta cu o problema locuiesc in voluntari la curte langa mine un var de-al meu are un teren lipit de mine de 150 de metri in cadastru de 167 ca atat ia-u masurat , deschiderea este de 5,8 m in dreptul deschiderii are doi stalpi mari de beton , problema care este el vrea sa vanda desi imi este var nu vrea sa imi vanda mie vrea sa vanda unuia care vrea sa isi faca casa ,este posibil ? si eu ce pot face cui ma pot sesiza terenul nu este vandut deocamdata , va rog sa ma ajutati unde pot face o sesizare si daca este posibil sa construiasca pe el ?persoana care vrea sa il cumpere spune ca are relatii mari la primaria voluntari si obtine autorizatia de constructie si chiar daca nu obtine el construieste primeste o amenda si tot face casa , ce credeti Dumneavoastra este normal asa ceva in 2010 ? va rog din suflet sa imi raspundeti si daca ati putea pe mail [email protected] Va multumesc anticipat si astept raspuns Doamne Ajuta[/b]

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5