Primarul Ioan Turc s-a întâlnit cu reprezentanţii Ordinului Arhitecţilor, pe tema autorizării construirii de locuinţe mici şi a PUG-ului!

Primarul municipiului Bistriţa şi administratorul public, Ioan Peteleu, au avut o întâlnire cu un grup de reprezentanți ai Ordinului Arhitecților, discuțiile fiind axate pe situația locuințelor colective mici la nivelul municipiului, dar și pe chestiuni privind Planul Urbanistic General.
" Deoarece genul acesta de întrevedere are loc după mulți ani în care arhitecții bistrițeni au fost ignorați de administrația locală, am convenit din start că este necesară instituționalizarea relațiilor dintre specialiștii acestui domeniu și municipalitate. Am solicitat ca Ordinul Arhitecților să facă propuneri pe componența Comisiei Tehnice de Urbanism, neexistând nicio restricție referitoare la numărul membrilor. De asemenea, am cerut sprijin și expertiză în ce privește problematica locuințelor colective mici, dar și participarea la dezbaterea despre Planul Urbanistic General, plus unele soluții pentru criza iminentă a locurilor de parcare, odată cu derularea unor proiecte urbanistice", precizează primarul Ioan Turc.

Edilul municipiului a propus să se ceară un aviz al Comisiei Tehnice de Urbanism pentru solicitările de PUZ, iar procedura de aprobare a Planurilor Urbanistice Zonale să aibă obligatoriu și o etapă de dezbatere publică, idee care a fost agreată.

Cei prezenţi au apreciat invitația la dialog și și-au manifestat deja susținerea și acordul pentru a fi consultați pe toate proiectele referitoare la arhitectura citadină.

Comentarii

04/02/21 10:38
Bistritean

Ce sa intelegem rin " locuinte colective mici " (?) , niste " igluri " bordeie... ori niste stani ... sau n-am priceput nimic . . .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5