Gelu Muthi, consilier municipal PNL: PUG-ul trebuie tratat în mod special, astfel încât să ne dăm seama cum se dezvoltă oraşul

Planul Urbanistic General (PUG), în scurtă vreme, va fi pe ordinea de zi în Consiliu Local. PUG –ul reprezintă în majoritatea cazurilor o problemă care trebuie tratată într-un mod special, având în vedere că implică municipalitatea pe un interval de cel puţin 10 ani, cu implicări pot spune şi peste 10 ani, atâta timp cât urbanismul va fi condus şi gestionat corect, astfel încât să ne dăm seama la un moment dat cum se dezvoltă oraşul Bistriţa, pe orizontală, pe verticală, a declarat consilierul municipal PNL Gelu Muthi, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit liderului PNL Bistriţa, sunt câteva puncte la care acest proiect de actualizare al PUG-ului va trebui să răspundă: ,,care sunt proiectele majore urbanistice care trebuie încurajate, care dimpotrivă trebuie descurajate, şi în aceste condiţii considerăm că greutatea acestui proiect este imensă”, a menţionat Muthi.

,,Cartierele trebuie tratate, de asemenea, la fel ca şi centrul oraşului, zonele limitrofe ale centrului istoric trebuie tratate în mod egal ca şi centrul istoric, zone specifice, zone de producţie, zone de locuinţe. Totodată, noi am iniţiat în ultima şedinţă tehnică a Comisiei de urbanism crearea un grup de lucru care să aibă ca subiect, ca temă de discuţie şi bineînţeles să rezolve problema locuinţelor colective care se ridică în zonele de locuinţe individuale. Este o problemă veche şi suntem foarte interesaţi ca această problemă. Odată cu adoptarea acestui PUG să fie în proporţie de 100% rezolvată. Credem că în această comisie vor fi jurişti din cadrul primăriei, angajaţi ai serviciului urbanism care împreună sper să ajungă la concluzii, dacă temele tratate în PUG au prins o anumită formă până în acest moment, rezolvă sau nu problema, noi sperăm să nu o complice", a precizat consilierul municipal PNL Gelu Muthi.

În 21 iunie, de la ora 14.00, Primăria Bistriţa va organiza o dezbatere publică în vederea adoptării planului ,,Actualizare PUG al municipiului Bistriţa şi regulament de urbanism”.

Şedinţa de dezbatere publică este organizată în cadrul procedurii de evaluare de mediu pentru planuri şi programe propuse, fiind invitat publicul larg şi toate autorităţile interesate de efectele implementării planului.

Comentarii

10/05/13 13:03
Vizitator

Favorizarea dezvoltarii orasului pe latura transversala, si oprirea dezvoltarii tentaculare in lungul soselei DN17. In acest sens, construirea unei artere de legatura intre drumul Tarpiului si cartierul Subcetate cu prelungire pana in DN 17 C, ar putea sa incurajeze dezvoltarea spre nord a orasului (orasul de sus). In partea se sud este nevoie de amenajarea pentru agrement a malurilor raului Bistrita prin punerea in executie a proiectelor existente si includerea padurii Codrisor in zona de agrement (vezi P.U.Z. Bistrita ' Dealul Codrisor' (Codrisor Hill)_Bistrita City Hall. Urbanism / 2006.). Referitor la localitatile componente, ar fi extrem de importanta valorificarea izvoarelor sarate de la Sarata sau Slatinita prin amenajarea unui complex balnear dupa modelul celui de la baile Figa. La Viisoara ar putea fi reanfintat targul, si reluarea chiar din acest an a traditionalului targ anual de 15 zile din luna august cunoscut sub numele de "Bulgiul",pentru care Bistrita a primit dreptul din partea regelui Ungariei in 1353. Prin urmare in acest an s-ar implini 660 de ani de la prima editie. Reluarea acestui targ, in a doua parte a lunii august, bine organizat si cu o buna promovare cu participarea camerei de comert si a institutiilor culturale ar putea fi o gura de oxigen si pentru turism, intr-un oras ca Bistrita care nu are parte de prea multe evenimente precum alte orase.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5