Valentin Grapini: Noul PNDL aduce finanţare pentru trei proiecte din comuna Rodna

Odata cu lansarea etapei a doua a Programului Naţional de Dezvoltare Locală, comunitatea din Rodna are parte de finanţare pentru încă trei proiecte depuse la Ministerul Dezvoltării.

Este vorba de reabilitarea Grădiniţei cu program normal nr. 1, cu o valoare alocată de la bugetul de stat de 1,1 milioane de lei. Al doilea proiect este cel care vizează reabilitarea şi modernizarea Şcolii “Florian Porcius”, investiţie finanţată cu 2,5 milioane de lei. Nu în ultimul rând, este finanţată modernizarea drumului comunal Rodna-Valea Vinului, valoarea totală a proiectului fiind de 9 milioane de lei. În perioada următoare, 13 milioane de lei vor fi alocaţi pentru dezvoltarea comunei, ne-a declarat primarul Valentin Grapini.

         Alte trei proiecte finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020  sunt în aceste momente fie în faza de licitaţie, fie în faza de execuţie. Vorbim despre reabilitarea şi modernizarea unei grădiniţe din comună, proiect în valoare de 500.000 de euro, de captarea şi aducţiunea de apă din Valea Vinului către Rodna, o lucrare care se întinde pe o lungime de 11 kilometri, cu o valoare totală de 1,5 milioane de euro. De asemenea, în acest moment este finalizată licitaţia pentru execuţia lucrării de asfaltare a unui drum între Măgura Ilvei şi Rodna, pe o lungime de 9 kilometri.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5