Valentin Grapini: Până la sfarşitul acestui an, Rodna va fi 100% asfaltată

Nelu Boldea

Primarul comunei Rodna, Valentin Grapini, a recepţionat în aceste zile peste 8 km de asfalt care se întinde pe 16 străzi. Investiţia în a fost realizată prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală şi a avut o valoare totală de 500.00 de euro. Toate străzile asfaltate beneficiază deja de apă curentă şi canalizare.
În perioada imediat următoare va fi demarat un nou proiect de asfaltare în valoare de aproximativ 2 milioane de euro realizat prin ADI MAGURA ILVEI-RODNA, care presupune modernizarea a 11 km de drum în comule membre ale ADI-ului. Din aceştia, peste 7 km se află pe teritoriul cadastral al comunei Rodna, astfel ca străzile: Măgurei, Valea Mare, Lapic şi str. Ineu (Toaca) vor fi aduse la standarde europene. Nici drumurile agricole nu au fost date uitării. Dealul Dornii, Carligata, Arini si Stupini vor avea parte de pietruire şi profilare, asta pentru a uşura accesul celor care deţin şi exploatează terenuri în zonele respective.
Tot ca viitoare investiţie, poate fi enumerată: captarea, aducţiunea de apă dar şi canalizarea de la Valea Vinului pe o lungime de 11 km. Contractul, in valoare de 1,5 milioane de euro a fost deja semnat la AFIR şi este în faza de licitaţie.
Primarul rodnean îşi doreşte ca în cel mai scurt timp, Valea Vinului să fie declarată staţiune turistică de interes local, asta pentru o mai bună accesare a fondurilor europene, dar si pentru valorificarea potenţialului touristic.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5