Varujan Vosganian: Puteţi să uitaţi de Valea Vinului

Aflat în Bistriţa, la Gala Premiilor Societăţii Scriitorilor din Bistriţa-Năsăud, prim-vicepreşedintelui Uniunii Scriitorilor din România, ministrul Varujan Vosganian, a fost abordat în legătură cu spinosul subiect al „Casei Scriitorilor” din localitatea Valea Vinului. Răspunsul a fost cât de poate de vehement: “Puteţi să uitaţi de Valea Vinului. Nu putem să o reabilităm. Cheltuielile sunt prea mari. Vremurile în care scriitorii mergeau în astfel de locuri să creeze, au trecut, din păcate. Nu am primit nici o susţinere din partea autorităţilor de aici”.
Directorul Centrului Judeţean pentru Cultură, dr. Gavril Ţărmure, i-a spus ministrului că se va face o ofertă de colaborare din partea Consiliului Judeţean pentru ca imobilul să redevină ceea ce a fost odată.
„Casa Scriitorilor” a fost subiect de dispută şi între Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Bn şi Primăria Rodna, fiind plângeri că persoane necunoscute au vandalizat şi sustras obiecte din incintă. Scriitori din toată ţara s-au reunite în ultimii ani la Valea Vinului, în cadrul taberei culturale „Realism Magic", dorind să atragă un semnal de alarmă asupra stării de degradare avansată a imobilului unde au poposit Mihail Sadoveanu, George Coşbuc, Liviu Rebreanu, Lucian Blaga, Lucian Valea, Mihai Ursachi, Cezar Ivănescu, Emil Iordache şi alţii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5