Veteranul de război Avram Vasile, la 95 ani. Povestea celor 4 ani petrecuţi în Rusia ca prizonier de război

Cu ocazia împlinirii frumoasei vârste de 95 ani, azi, 28 mai a.c., reprezentanţi ai Batalionului 812 Infanterie „Bistriţa”, au fost prezenţi la domiciliul domnului plt.adj.pr.(rtr) Avram Vasile, din localitatea Braniştea, pentru a-i ura un sincer „La multi ani !” şi pentru a-şi exprima recunoştiinţa faţă de veteranii de război care au luptat şi au servit patria pe câmpurile de luptă.
La acest moment de sărbătoare au fost prezenţi alături de sărbătorit şi familia acestuia şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, precum şi ai I.G.S.U Bistriţa – Năsăud.
Activitatea continuă seria manifestarilor dedicate „Anului Veteranilor de Razboi”, în contextul aniversării a 70 de ani de la încheierea celui de - al Doilea Război Mondial.
Domnului plt.adj.pr.(rtr) Avram Vasile i-a fost acordată o diplomă aniversară, din partea comenzii Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Balan”, iar cei prezenţi au asistat la o lecţie de istorie, prin rememorarea momentelor petrecute de veteranul de război în timpul celei de-a doua conflagraţii mondiale pe frontul est şi pe timpul celor 4 ani petrecuţi în Rusia ca prizonier de război.

Text: Locotenent Andreea Bîrzu
Foto: Caporal Anghelina Cristian

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5