La 97 ani, veteranul de război Traian G. Bulea a fost sărbătorit de armată

Text şi foto: Locotenent Dămăcuş Iulian

În contextul “Anului veteranilor de război”, militarii Batalionului 812 Infanterie „BISTRIŢA” au continuat seria vizitelor la domiciliul veteranilor de război din judeţul Bistriţa – Năsăud.
Cu ocazia împlinirii onorantei vârste de 97 ani, în 25 septembrie, comandantul Batalionului 812 Infanterie „Bistriţa”, colonel Cornel – Traian SCURT şi reprezentanţi ai batalionului au fost prezenţi la domiciliul domnului plt.adj.pr.(rtr.) Bulea G. Traian, din localitatea Chiuza, pentru a-i ura un sincer „LA MULŢI ANI !” şi pentru a-şi exprima recunoştinţa faţă de veteranii de război care au luptat şi au servit patria pe câmpurile de luptă.

La acest moment de sărbătoare au fost prezenţi alături de sărbătorit, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, membri ai familiei acestuia şi reprezentanţi ai Băncii Bancpost, instituţie parteneră la campania organizată pe plan local.

Domnului plt. adj. pr.(rtr) Bulea G. Traian i-a fost acordată o plachetă aniversară, din partea comenzii Brigăzii 81 Mecanizată „General GRIGORE BĂLAN”, iar cei prezenţi au asistat la o lecţie de istorie, prin rememorarea momentelor petrecute de veteranul de război în timpul celei de-a doua conflagraţii mondiale pe frontul est.

Fiecare vetean de război are propria lui poveste de viaţă. Dincolo de faptul că au trăit momente greu de imaginat, aceşti eroi au găsit de fiecare dată puterea de a lua viaţa de la început, iar acum cu povara celor 97 de ani, puterea de a zâmbi.

Este de datoria noastră, a celor care le suntem fii sau nepoţi de a le asculta amintirile şi de a învăţa din filele acestei istorii nescrise.

La mulţi ani, dragi veterani de război, sacrificiul dumneavoastră nu a fost în zadar!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5