Vezi beneficiile siropului cu extract de Pătlagină

Ingrediente (250 ml): extract apos din frunze de Pătlagină (Plantago lanceolata) – min. 50%, zahăr invertit enzimatic, vitamina C – 0,2%, conservant (benzoat de sodiu).

Caracteristici generale ale produsului:

Siropul de Pătlagină este recomandat în menținerea sănătății sistemului respirator superior. Datorită conținutului ridicat în mucilagii și glicozide iridoide, siropul are proprietăți calmante și emoliente asupra mucoaselor inflamate, ameliorând episoadele de tuse și favorizând expectorarea. Menținerea sănătății sistemului respirator este un demers cu atât mai necesar cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Astfel, prezența unui status inflamator în organism pentru perioade îndelungate de timp are o influență negativă asupra întregului corp reducându-ne rezistența față de diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului. Inflamația cronică este, deci, declanșatorul principal pentru multe probleme de natură cardiovasculară, autoimună, neuronală, renală, hepatică, osteoarticulară, pulmonară, și chiar și pentru unele alergii. De asemenea, expunerea constantă la medii în care calitatea aerului este scăzută (fumat pasiv sau activ, trafic intens, lucrul în laboratoare și fabrici de textile, panificație, ciment, expunerea la diverși factori alergeni, aerosoli sau compuși organici volatili etc.) poate cauza slăbirea imunității locale, iritarea și inflamarea căilor respiratorii și a plămânilor.

În timp, pot apărea efecte marcante asupra sănătății aparatului respirator precum îngustarea și rigidizarea căilor aeriene, fapt ce poate îngreuna respirația, cauzând tuse și disconfort. Așadar, traiul în medii în care aerul este poluat are o influență negativă asupra întregului corp, dar cu precădere asupra sistemului respirator, acesta fiind la interfața directă cu aerul pe care îl inspirăm. Afectarea acestui sistem se manifestă, cel mai adesea, printr-o capacitate redusă de efort, dificultatea de a respira (respirație rapidă, superficială), dureri în piept, tuse, concentrație scăzută a oxigenului în sânge, oboseală cronică și o scădere a rezistenței față de diverși agenți patogeni. Nevoia protejării aparatului nostru respirator devine și mai evidentă în lunile de iarnă („anotimpul virozelor”) sau primăvara („sezonul alergiilor”) când imunitatea este și mai solicitată.

Curele cu suplimente pe bază de plante cu efect emolient, antitusiv, expectorant, antiseptic și bronhodilatator, precum Pătlagina, pot fi o soluție naturală și eficientă de a menține buna funcționare a aparatului respirator și de a combate factorii cu efect negativ asupra acestuia. Mai mult, produsele pe bază de Pătlagină pot contribui și la eliminarea toxinelor pe cale urinară, normalizarea colesterolului și a tensiunii arteriale și reducerea inflamației la nivelul tractului gastrointestinal și urogenital.

Detalii Sirop cu extract de Pătlagină (250 ml):

Plantele medicinale și fructele de pădure folosite ca materie primă pentru siropurile Hypericum sunt recoltate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului, prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea Siropului de Pătlagină, au fost folosite ingrediente nemodificate genetic, obținute preponderent din flora spontană a țării noastre. Frunzele de Pătlagină (Plantaginis folii) au fost culese manual, în perioada de vegetație (mai-octombrie), apoi uscate la temperaturi menajante păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

Siropul de Pătlagină este recunoscut pentru proprietățile sale protectoare și regeneratoare asupra tractului respirator superior. Acesta este recomandat în calmarea tusei, răgușelii, durerilor în gât și pentru ușurarea expectorării. În plus, compușii activi (de ex.: glicozide fenilpropanoide și iridoide – aucubină, rinantină, catalpol, mucilagii – polizaharide, pectine, taninuri, saponine, substanțe fitoncide, alantoină, acizi fenolcarboxilici – ferulic, siringic, vanilic, cumaric, hidroxibenzoic, gentisic, clorogenic, neclorogenic, protocatechuic, cafeic, ursolic, hidroxifenilacetic, acid silicic, flavonoide, minerale – Zn, K, Ca, Mg, Na, Fe, Mn, Zn, B, Cu și vitamine – A, C, K ș.a.) din frunzele acestei specii contribuie și la: menținerea sănătății tractului urinar, fluidizarea sângelui, normalizarea colesterolului și a tensiunii arteriale, combaterea infecțiilor urinare și menținerea sănătății rinichilor, îmbunătățirea digestiei și refacerea mucoaselor digestive din stomac și intestine, reglarea tranzitului intestinal și limitarea proceselor inflamatorii din organism. Astfel, printre virtuțile siropului de Pătlagină se numără acțiunea: expectorantă, antitusivă, antispastică la nivelul bronhiilor, antiseptică, emolientă, calmantă la nivelul mucoaselor și a tractului respirator superior, cicatrizantă, antiinflamatoare, analgezică, stomahică, ușor laxativă, antipiretică, depurativă și diuretică. Toate proprietățile sanogene ale frunzelor de Pătlagină sunt păstrate nealterate, datorită procesării minimale a ingredientelor, fără tratamente termice (materialul biologic fiind presat la rece și extras hidroenzimatic). În plus, în produsul de față, am folosit zahărul invertit enzimatic datorită gustului său superior (similar cu cel de miere) față de zahărul clasic și a faptului că acesta este mai ușor metabolizat.

În continuare, vom prezenta câteva informații despre compușii activi din compoziția Siropului de Pătlagină:

Pătlagina-îngustă (Plantago lanceolata), cunoscută și drept Iarba-tăieturii, Limba-bălților, Limba-șarpelui, Limbariță, Limba-oii sau Pătlagina-bălților, este o plantă erbacee perenă, din familia Plantaginaceae, cu înălțimi de 5-50 cm și flori gălbui-brune. Aceasta prezintă un rizom gros și scurt și frunze lanceolate sau linear-lanceolate. Regăsită pe tot teritoriul țării noastre, din regiunea de câmpie, până în zonele montane, Pătlagina-îngustă crește pe pajiști aride, pășuni, fânețe sau chiar pe marginea drumurilor. Planta și-a căpătat numele științific datorită formei frunzelor, acestea fiind mai înguste decât frunzele altor specii de Pătlagină precum Pătlagina-mare (Plantago major). Cunoscută încă din antichitate, dacii o numeau „spioox” sau „spioac” și o foloseau intern pentru calmarea gâtului iritat și a durerii de stomac, iar extern era pusă pe răni sau furuncule pentru a opri sângerarea și a grăbi vindecarea acestora. Similar celorlalte specii înrudite de Pătlagină (P. major și P. media), P. lanceolata are aceleași întrebuințări atât în medicina tradițională, cât și în cea cultă.

Vedem, așadar, că Pătlagina este una dintre cele mai cunoscute plante medicinale, fiind prezentă în farmacopeea multor țări. Frunzele sale sunt utilizate cu succes atât în medicina umană, cât și în cea veterinară. Produsele obținute din această plantă sunt deosebit de eficiente în calmarea stărilor inflamatorii ale tractului respirator, contribuind și la menținerea sănătății mucoaselor orale și faringiene și calmând episoadele de tuse. De asemenea, siropul de Pătlagină ajută la menținerea sănătății aparatului digestiv și are proprietăți hemostatice datorită conținutului de vitamina K și astringente datorită taninurilor. Astfel, glicozidele iridoide pe care le conține, precum aucubina, ajută la fluidizarea secrețiilor faringo-bronșice și ușurează expectorarea. În plus, Pătlagina reglează tranzitul intestinal lent prin acțiunea ușor laxativă a mucilagiilor, polizaharidelor și glicozidelor iridoide conținute, dar este benefică și în cazul diareii deoarece precipită proteinele din conținutul intestinal, are proprietăți bactericide și bacteriostatice datorită aucubigeninei și conține taninuri cu acțiune astringentă și antibacteriană. Proprietățile antibacteriene ale Pătlaginii au efect și la nivel uro-renal, protejând rinichii și tractul urinar inferior de infecții. Nu în ultimul rând, siropul de Pătlagină are și proprietăți diuretice, scăzând ușor tensiunea arterială, crescând volumul de urină produsă și favorizând eliminarea ureei, clorurilor și a acidului uric din organism.

Mod de utilizare:

Copii (1-6 ani): 2-3 lingurițe pe zi (1 linguriță = 5 ml), dizolvate în apă minerală.

Copii (7-14 ani): 4-5 lingurițe pe zi.

Copii (>14 ani) și Adulți: 4-5 linguri pe zi (1 lingură = 10 ml).

Este indicată evitarea consumului de alimente și lichide timp de minimum 30 de minute de la administrare.

Recomandăm adoptarea unui stil de viață echilibrat, efort fizic moderat și o hidratare corespunzătoare.

Pentru o acțiune mai puternică, se recomandă asocierea cu Ceaiul și Tinctura de Pătlagină!

Se poate asocia cu succes și cu: Hyper-Grip (capsule), Hyper-bron (capsule), Ceaiul și Tinctura Antigripală, Ceaiul și Tinctura Antibronșitică, Vitacan Răceală și Gripă (capsule), NaturAsp (capsule), Siropul contra tusei (cu sau fără zahăr), Hyper-antiviral (capsule), Hyper-Astm (capsule), ImunoBor D3 1.000 U.I. (capsule), Siropul Imunotonic, Ceaiul, Tinctura și capsulele de Echinacea, Siropul de Iederă, Siropul de Brad, Siropul de Ridiche-neagră (cu sau fără propolis), Siropul de Soc, Siropul Elixirul vieții Ro, Noni și Echinacea (capsule), Oțetul Antigripal, Ceaiul și tinctura de Cimbrișor, Ceaiul de Scai-vânăt, Isop, Podbal, Soc sau de Salcie și Uleiul esențial de Cimbru.

Extern se poate combina cu: Uleiul esențial de Brad sau Cimbru, Sprayul cu Propolis și Acid alfa lipoic, Uleiul Inhalații și Aromaterapie I și II și Sarea de baie Hyper Anti-stres de la Hypericum.

Contraindicații: Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Precauții:

  • Femeile însărcinate sau care alăptează și persoanele care urmează tratamente medicamentoase sau cele care se află sub supraveghere medicală sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;
  • A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;
  • A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;
  • Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Volum net: ℮ 250 ml

Condiții de păstrare: loc uscat, răcoros, ferit de lumina directă a soarelui. A se agita bine înainte de utilizare. După deschidere, se păstrează în frigider.

Producător:

S.C. HYPERICUM IMPEX S.R.L.

Pentru mai multe informaţii cu privire la produsele noastre şi pentru oferte, vă rugăm să accesaţi site-ul: www.hypericumimpex.ro
- Bd.Decebal, Nr.44,Bloc.K2,Parter; telefon:0263701935; mail:[email protected]
- Calea Moldovei Nr.40,incinta Kaufland;
 telefon: 0767688755;  mail:[email protected]

Comentarii

15/04/21 17:28

Foarte bine explicat, multumesc pentru informatie!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5