Vezi beneficiile siropului cu extract de Ridiche-neagră și Propolis!
Mie, 04/07/2021 - 10:48
Partea a III-a
Anasonul (Pimpinella anisum), cunoscut și drept Anis, Chimen dulce sau Anason verde, este o plantă erbacee anuală, aromatică și medicinală, originară din regiunile mediteraneene sau din Egipt, unde este cultivată de peste 4.000 ani și de unde a fost adusă pe continentul european. Acesta este folosit atât în alimentație, cât și în scop medicinal încă din Antichitate, în principal pentru proprietățile sale aperitive, digestive, antispasmodice, tonice, galactogene și expectorante. Preparatele pe bază de Anason sunt printre preferatele proaspetelor mămici, acestea fiind utile atât pentru stimularea lactației, cât și pentru calmarea colicilor copiilor mici. Spre exemplu, fructele de Anason pot fi folosite ca atare (ca mirodenie), sau la aromatizarea diferitelor preparate culinare cu specific oriental sau mediteraneean, a bomboanelor și a altor deserturi, a băuturilor alcoolice și, nu în ultimul rând, pentru obținerea de suplimente alimentare (de ex., tincturi, bittere, ceaiuri, siropuri, uleiuri esențiale pentru aromaterapie, extracte uscate). Pe scurt, Anasonul are un efect calmant asupra gurii, gâtului, faringelor și a corzilor vocale, ameliorând iritațiile de la nivelul gâtului și a faringelor. Acesta stimulează saliva și sucurile gastrice, optimizând digestia. Reglează fluxul menstrual și reduce disconfortul asociat acestei perioade. Stimulează pofta de mâncare și peristaltismul, elimină gazele, balonarea și viermii intestinali.
Socul (Sambucus nigra) este folosit în alimentație, ca plantă medicinală, dar și ca plantă ornamentală de peste 4.000 de ani. Culinar, fructele sunt folosite (în special gătite, nu crude) sub formă de gem, dulceață sau sosuri, însă popoarele scandinave și germanii le folosesc și la prepararea supelor. Din flori se prepară, cel mai adesea, infuzii, siropuri, băuturi răcoritoare și băuturi alcoolice, cum ar fi, spre exemplu Socata. Cu nenumărate utilizări fitoterapice, de la atenuarea simptomelor astmului și a alergiilor, până la stimularea peristaltismului intestinal, acest arbust apare menționat în nenumărate lucrări de referință. Cel mai adesea se folosesc preparatele obținute din flori sau fructe. Aceste preparate sunt indicate în calmarea simptomelor asociate virozelor și infecțiilor respiratorii precum tusea, febra sau disconfortul din gât și pentru întărirea imunității. De asemenea, sunt recomandate și pentru susținerea proceselor de detoxifiere ale organismului, mai ales prin transpirație și pentru eliminarea retențiilor de apă și a acidului uric, pe cale urinară. Datorită efectelor laxative, diuretice și detoxifiante, preparatele din Soc sunt tot mai utilizate și în managementul greutății corporale, susținând demersurile corecte de pierdere în greutate alături de sport, regim alimentar și un stil de viață echilibrat.
Propolisul, sau cleiul de albine, este un amestec lipicios, de culoare verde-maro, uneori chiar neagră, produs de către albine prin prelevarea unor produși vegetali (de ex. rășină) de la numeroase specii de arbori (plop, arin, salcie, conifere) și amestecarea acestora cu ceară și secreții ale glandelor salivare. Neprocesat, propolisul conține aproximativ 50% rășini și balsamuri vegetale, 30% ceară, 10% uleiuri aromatice, 5% polen și 5% alți compuși organici și anorganici. Acesta conține în mod natural vitamine și minerale, flavonoide, aminoacizi și acizi organici. Dintre aceștia din urmă, amintim acidul ferulic, compus cunoscut pentru activitatea sa antibacteriană contra ambilor tipuri de germeni (Gram pozitivi și Gram negativi). Datorită componenței atât de bogate în principii naturale active, propolisul are proprietăți antiseptice, antimicotice și antivirale. De aceea el este folosit de către albine pentru protejarea stupului prin sigilarea găurilor și învelirea corpurilor străine ce pătrund în stup. Oamenii folosesc acest produs apicol în medicina tradițională încă din antichitate, acesta dovedindu-și de-a lungul timpului eficiența și siguranța în consum.
Mod de utilizare:
Copii (<12 ani): 1 linguriță (cca.5 ml), de 3 ori pe zi, ca atare sau dizolvată în apă minerală.
Copii (>12ani) și Adulți: 1 lingură (cca. 15 ml), de 3 ori pe zi.
Durata minimă a unei cure este de 1-2 săptămâni.
Este indicată evitarea consumului de alimente și lichide timp de minimum 30 de minute de la administrare.
Recomandăm adoptarea unui stil de viață echilibrat, efort fizic moderat și o hidratare corespunzătoare.
Se poate asocia cu succes și cu Hyper-Grip (capsule), Hyper-bron (capsule), Hyper-Astm (capsule), Ceaiul și Tinctura Antigripală, Ceaiul și Tinctura Antibronșitică, Vitacan Răceală și Gripă (capsule), NaturAsp (capsule), Siropul contra tusei (cu sau fără zahăr), Hyper-antiviral (capsule), ImunoBor D3 1.000 U.I. (capsule), Siropul Imunotonic, Ceaiul, Tinctura și capsulele de Echinacea, Siropul de Iederă, Siropul de Brad, Siropul de Ridiche-neagră, Siropul de Soc, Siropul Elixirul vieții Ro, Noni și Echinacea (capsule), Oțetul Antigripal, Ceaiul, Siropul și Tinctura de Pătlagină, Ceaiul de Cimbrișor, Ceaiul de Scai-vânăt, Isop, Podbal, Soc sau de Salcie și Uleiul esențial de Cimbru.
Extern se poate combina cu: Uleiul esențial de Brad sau Cimbru, Sprayul cu Propolis și Acid alfa lipoic, Uleiul Inhalații și Aromaterapie I și II și Sarea de baie Hyper Anti-stres de la Hypericum.
Contraindicații: Nu se utilizează de către persoanele alergice la polen sau la plante din Fam. Asteraceae /Compositae și de către cele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului. Nerecomandat femeilor însărcinate sau care alăptează.
Precauții:
• Persoanele care urmează tratamente medicamentoase sau cele care se află sub supraveghere medicală sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;
• A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;
• A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;
• Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.
Volum net: ℮ 250 ml
Condiții de păstrare: loc uscat, răcoros, ferit de lumina directă a soarelui. A se agita bine înainte de utilizare. După deschidere, se păstrează în frigider.
Producător:
S.C. HYPERICUM IMPEX S.R.L.
Baia Sprie, str. Gutinului, nr. 3A, Maramureș, România
Tel./fax: 0262 372 695
0262 271 338
Dacă aveți întrebări sau sugestii, vă rugăm să ne contactați la nr. tel: 0762201892 sau scrieți-ne pe adresa de e-mail: [email protected]
Pentru mai multe informații cu privire la produsele noastre și pentru oferte, vă rugăm să accesați site-ul: www.hypericumimpex.ro
Pentru mai multe informaţii cu privire la produsele noastre şi pentru oferte, vă rugăm să accesaţi site-ul: www.hypericumimpex.ro
- Bd.Decebal, Nr.44,Bloc.K2,Parter; telefon:0263701935; mail:[email protected]
- Calea Moldovei Nr.40,incinta Kaufland;
telefon: 0767688755; mail:[email protected]
Vă stăm cu plăcere la dispoziție!
Echipa dumneavoastră, Hypericum
Citiţi şi:
- Sirop cu extract de Iederă
- Beneficiile Siropului cu extract de Iederă: antitusivă, antispastică la nivelul bronhiilor, expectorantă, antiseptică, decongestionantă, antivirală, emolientă, calmantă la nivelul mucoaselor și a tractului respirator superior, antiinflamatoare
- Vezi beneficiile siropului cu extract de Pătlagină
- Vitamina D3 (Cu Extract Natural De Zmeură)
- ALOE-VERA
Meniu principal
Ultimele stiri
Sâm, 08:42
Andrei Marga: Ce înseamnă proeuropean? Cultura
Revista „UZP”, publicație editată de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România ( UZPR ),...
Comentarii
Alina M. -
Sâm, 13:15
Domnule profesor ,cu stima si respect citesc tot ceea ce scrieti.
Sarbatori binecuvantate dv si...
prof. Vasile Găurean -
Lun, 21:40
Este o mică bijuterie narativă relatarea dumneavoastră, domnule IRZ ! Cititorii au aflat ce flori...
cititor -
Lun, 19:59
Cândva fotbaliștii de la Gloria mergeau la meciuri duminica îmbarcați într-un camion fără prelată,...
Balan Marius- Horea-ecologist -
Lun, 09:57
Macar numele marelui poet sa nu-l engleziti bai neamule !
book stiu bine ce inseamna dar in alt...
Rus Augustin -
Sâm, 19:52
STIMATĂ DOAMNĂ,
Pătrundeți așa de bine în „universul copiilor”, ajutată probabil de statutul...
Aniversări
Sincere urări de sănătate şi bucurii, putere de muncă și proiecte profesionale și personale reușite îi dorim, în ceas aniversar, doamnei prof.
Cu ocazia zilei de naştere, urăm dnei MARIA OLTEANU, poet, multă sănătate, fericire şi bucurii.
La mulţi ani!
Redacţia „Răsunetul”
În ceas aniversar, urăm dlui ILIE MUŞINĂ, viceprimar al comunei Ilva Mică, multă sănătate şi mult succes în toate proiectele pe care le întreprindeți...
Adaugă comentariu nou