Sirop cu extract de Iederă

Ingrediente (250 ml): extract apos din: frunze de Iederă (Hedera helix) – 60%, părți aeriene de Cimbrișor (Thymus serpyllum) – 20%, flori de Soc (Sambucus nigra) – 15%, fructe de Fenicul (Foeniculum vulgare) – 5%; îndulcitor natural Hyper Stevia rebaudiana, gumă xantan, acid citric, ulei esențial de Mentă (Mentha × piperita), conservanți (benzoat de sodiu, sorbat de potasiu).

Caracteristici generale ale produsului:

Siropul cu extract de Iederă susține sănătatea tractului respirator prin calmarea episoadelor de tuse și relaxarea bronhiilor. De asemenea, produsul este și un bun antiseptic pentru zona gâtului și are proprietăți detoxifiante și imunostimulatoare. Menținerea sănătății sistemelor respirator și imunitar sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Astfel, prezența unui status inflamator în organism pentru perioade îndelungate de timp are o influență negativă asupra întregului corp reducându-ne rezistența față de diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului. Inflamația cronică este, deci, declanșatorul principal pentru multe probleme de natură cardiovasculară, autoimună, neuronală, renală, hepatică, osteoarticulară, pulmonară, și chiar și pentru unele alergii. De asemenea, expunerea constantă la medii în care calitatea aerului este scăzută (fumat pasiv sau activ, trafic intens, lucrul în laboratoare și fabrici de textile, panificație, ciment, expunerea la diverși factori alergeni, aerosoli sau compuși organici volatili etc.) poate cauza slăbirea imunității locale, iritarea și inflamarea căilor respiratorii și a plămânilor.

În timp, pot apărea efecte marcante asupra sănătății aparatului respirator precum îngustarea și rigidizarea căilor aeriene, fapt ce poate îngreuna respirația, cauzând tuse și disconfort. Așadar, traiul în medii în care aerul este poluat are o influență negativă asupra întregului corp, dar cu precădere asupra sistemului respirator, acesta fiind la interfața directă cu aerul pe care îl inspirăm. Afectarea acestui sistem se manifestă, cel mai adesea, printr-o capacitate redusă de efort, dificultatea de a respira (respirație rapidă, superficială), dureri în piept, tuse, concentrație scăzută a oxigenului în sânge, oboseală cronică și o scădere a rezistenței față de diverși agenți patogeni. Nevoia protejării aparatului nostru respirator devine și mai evidentă în lunile de iarnă („anotimpul virozelor”) sau primăvara („sezonul alergiilor”) când imunitatea este și mai solicitată.

Pentru susținerea organismului expus în mod repetat la factori de agresiune și agenți patogeni, o alternativă naturală sunt produsele ce au la bază compuși activi cu proprietăți antiseptice (Mentă, Cimbrișor), antitusive (Iederă, Cimbrișor, Fenicul), secretolitice (Soc, Iederă), digestive (Fenicul, Cimbrișor), imunomodulatoare (Soc, Iederă), calmante și antiinflamatoare (Iederă, Fenicul, Miere), precum cei din extractele prezente în produsul de față. Astfel, Siropul cu extract de Iederă este o soluție naturală și la îndemână pentru combaterea factorilor cu impact negativ asupra sănătății noastre și pentru susținerea funcționării normale a sistemului respirator.

Detalii Sirop cu extract de Iederă (250 ml):

Plantele medicinale și fructele de pădure folosite ca materie primă pentru siropurile Hypericum sunt recoltate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului, prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea Siropului de Iederă, au fost folosite ingrediente nemodificate genetic, obținute preponderent din flora spontană a țării noastre. Amintim, deci, frunzele de Iederă, fructele de Fenicul sau florile de Soc. Aceste plante medicinale nu a suferit tratamente termice care să inactiveze vitaminele și mineralele, păstrându-și, astfel, proprietățile nutritive și sanogene. Similar, nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante. Formula unică a siropului asigură o interacțiune armonioasă a compușilor activi din plantele selectate și Mierea polifloră.

Astfel, prin sinergia compușilor activi din extractele naturale din cele 4 plante medicinale cu cele din uleiul esențial de Brad, siropul de față contribuie, datorită proprietăților sale antiinflamatoare și dezinfectante, la menținerea sănătății tractului respirator superior. Acesta este recomandat în calmarea tusei, răgușelii, durerilor în gât și pentru ușurarea expectorării. În plus, compușii activi (de ex.: ulei volatil – mentol, borneol, cineol, timol, cimol, carvacrol, terpineol, apigenin, mircen, α-pinen, β-cariofilen, β-bisabolen, limonen, geraniol, citral; flavonoide, acizi polifenolcarboxilici – acid ursolic, acid cafeic, acid rosmarinic gentisic, clorogenic; taninuri, principii amare, rutozizi, hederine, hederozida A, serpilină, falcarinol, falcarinonă, săruri ale acidului malic, esteri ai acidului cafeic, flavonoide – kaempferol, quercetina, fitoestrogeni, minerale și vitamine ș.a.) din plantele medicinale, contribuie la: ameliorarea stărilor febrile, calmarea spasmelor, îmbunătățirea digestiei și eliminarea excesului de gaze din intestine, susținerea funcțiilor hepatobiliare, reglarea ciclului menstrual datorită conținutului de fitoestrogeni, menținerea sănătății tractului urinar prin combaterea infecțiilor urinare, eliminarea toxinelor pe cale renală și sudoripară, reglarea tranzitului intestinal și limitarea proceselor inflamatorii din organism.

În concluzie, printre virtuțile Siropului de Iederă se numără acțiunea: antitusivă, antispastică la nivelul bronhiilor, expectorantă, antiseptică, decongestionantă, antivirală, emolientă, calmantă la nivelul mucoaselor și a tractului respirator superior, antiinflamatoare, analgezică, stomahică, ușor laxativă, carminativă, sedativă, colecistokinetică, antipiretică, vermifugă, depurativă și diuretică. Toate proprietățile sanogene ale plantelor medicinale sunt păstrate nealterate, datorită procesării minimale a ingredientelor, fără tratamente termice (materialul biologic fiind presat la rece și extras hidroenzimatic). În plus, în produsul de față, am ales să nu folosim zahărul ca în cazul formulelor clasice de siropuri Hypericum, alegând, în schimb, extractul de Stevia rebaudiana, acesta fiind un îndulcitor natural, hipocaloric și hipoglicemiant. Astfel, persoanele care sunt îngrijorate de luarea în greutate sau cele care au probleme cu nivelul crescut al glicemiei, pot consuma fără grijă acest sirop.

În continuare, vom prezenta câteva informații despre compușii activi din compoziția Siropului de Iederă:

Iedera (Hedera helix) este o liană agățătoare cu utilizări medicinale și ornamentale. Aceasta este cunoscută pentru proprietățile sale fitoterapeutice încă din Grecia antică, unde frunzele sale erau macerate în vin și folosite pentru tratarea intoxicațiilor. De asemenea, grecii și romanii priveau frunzele de Iederă ca pe un simbol al tinereții. Acestea erau folosite la fabricarea coroanelor pentru ritualurile închinate zeului Dionysos. Prelucrate și administrate corect, preparatele din frunzele tinere de Iederă au acțiune expectorantă și sunt utile în calmarea episoadelor de tuse prin reducerea spasmelor (în special a celor de natură acetilcolinică) de la nivelul bronhiilor. De asemenea, Iedera este recunoscută și pentru proprietățile sale analgezice, antireumatice, febrifuge, antibacteriene, emenagoge, antiinflamatoare, secretolitice și antiulceroase. Aceasta combate bacilii Gram-pozitivi și poate fi folosită pentru calmarea durerilor atât intern, cât și extern. Datorită conținutului de fitoestrogeni, aceasta poate stimula apariția fluxului menstrual întârziat prin creșterea fluxului sanguin în zona uterină și pelviană. Nu în ultimul rând, acțiunea antiinflamatoare a extractului de Iederă îl recomandă și în adresarea problemelor reumatice și de natură articulară.

Cimbrișorul (Thymus serpyllum) este o specie erbacee perenă regăsită în zonele montane, având o largă răspândire pe teritoriul țării noastre. Acesta este o plantă aromatică medicinală asociată, în trecut, cu ideea de curaj, vitejie și folosită în mod tradițional pentru ameliorarea simptomelor virozelor, problemelor digestive, curățarea rănilor superficiale sau pentru regularizarea ciclului menstrual. Fitoterapia modernă recomandă folosirea Cimbrișorului pentru calmarea episoadelor de tuse convulsivă, ușurarea expectorării și decongestionarea căilor respiratorii, calmarea durerii și iritațiilor de la nivelul cavității orale, a gâtului, laringelor și amigdalelor și ca agent antibacterian în igiena orală. De asemenea, părțile aeriene ale acestei specii sunt folosite și pentru ușurarea digestiei și menținerea sănătății gastrointestinale datorită acțiunii antiseptice și antispastice. Nu în ultimul rând, preparatele din Cimbrișor au și acțiune diuretică și de protejare a funcțiilor renale și hepatice (datorită principiilor amare). Produsele pe bază de Cimbrișor sunt, cel mai adesea, bogate în ulei volatil, flavonoide și acizi polifenolcarboxilici. Compuși precum acidul cafeic sau acidul rosmarinic sunt recunoscuți pentru efectele lor puternic antioxidante. Spre exemplu, acidul cafeic și-a dovedit, în numeroase studii, acțiunea inhibitoare asupra proliferării celulelor canceroase, fiind în același timp, și un bun imunomodulator și antiinflamator. În cea ce privește uleiul volatil, acesta este bogat în timol, carvacrol, borneol și alți compuși cu efecte puternic antibacteriene, antivirale, antifungice și nu doar. Astfel, alfa-pinenul este un bronhodilatator foarte biodisponibil, dar și un bun antiinflamator, un antibiotic natural cu spectru larg și chiar și un adjuvant al memoriei prin inhibarea acetilcolinesterazei. Limonenul îi conferă extractului de Cimbrișor proprietățile sale digestive fiind des folosit în medicina naturistă și alternativă pentru calmarea simptomelor refluxului gastroesofagian și a arsurilor (pirozis). Similar, timolul este un compus biologic activ cu acțiune puternic antibacteriană, fiind dovedit științific ca având o eficiență de 25 de ori mai mare decât cea a fenolului, dar cu o toxicitate mult mai mică.

Socul (Sambucus nigra) este folosit în alimentație, ca plantă medicinală, dar și ca plantă ornamentală de peste 4.000 de ani. Culinar, fructele sunt folosite (în special gătite, nu crude) sub formă de gem, dulceață sau sosuri, însă popoarele scandinave și germanii le folosesc și la prepararea supelor. Din flori se prepară, cel mai adesea, infuzii, siropuri, băuturi răcoritoare și băuturi alcoolice, cum ar fi, spre exemplu Socata. Cu nenumărate utilizări fitoterapice, de la atenuarea simptomelor astmului și a alergiilor, până la stimularea peristaltismului intestinal, acest arbust apare menționat în nenumărate lucrări de referință. Cel mai adesea se folosesc preparatele obținute din flori sau fructe. Aceste preparate sunt indicate în calmarea simptomelor asociate virozelor și infecțiilor respiratorii precum tusea, febra sau disconfortul din gât și pentru întărirea imunității. De asemenea, sunt recomandate și pentru susținerea proceselor de detoxifiere ale organismului, mai ales prin transpirație și pentru eliminarea retențiilor de apă și a acidului uric, pe cale urinară. Datorită efectelor laxative, diuretice și detoxifiante, preparatele din Soc sunt tot mai utilizate și în managementul greutății corporale, susținând demersurile corecte de pierdere în greutate alături de sport, regim alimentar și un stil de viață echilibrat.

Feniculul (Foeniculum vulgare) este o plantă aromatică, medicinală și de cultură, cu răspândire pe teritoriul continentelor european, asiatic și american. Cunoscut ca plantă medicinală și cultivat din Antichitate de către popoarele din bazinul Mării Mediterane, acesta ajută la menținerea sănătății tractului digestiv, susține digestia și normalizează pofta de mâncare, contribuie la stimularea lactației la femeile care alăptează (galactogen), ajută la reducerea disconfortului asociat menopauzei și ciclului menstrual, reduce senzația de balonare și spasmele abdominale, susține mecanismele de detoxifiere ale organismului, are un efect expectorant și este calmant la nivelul: gurii, gâtului, faringelor și a corzilor vocale. Alături de Anason, fructele de Fenicul sunt preferate de către proaspetele mămici, acestea fiind utile atât pentru stimularea lactației, cât și pentru calmarea colicilor bebelușilor. Asemănător Anasonului, Feniculul poate fi folosit ca atare (ca mirodenie), sau la aromatizarea diferitelor preparate culinare cu specific oriental sau mediteraneean, a bomboanelor și a altor deserturi, a băuturilor alcoolice și, nu în ultimul rând, pentru obținerea de suplimente alimentare (de ex., tincturi, bittere, ceaiuri, siropuri, uleiuri esențiale pentru aromaterapie, extracte uscate). În plus, extractul de Fenicul este util și în susținerea sistemului imunitar, stimularea epiteliului renal urmată de mărirea cantității de urină excretată și eliminarea viermilor intestinali.

Uleiul esențial de Mentă are o acțiune decongestionantă, antiinflamatoare, antivirală, antifungică, antibacteriană, analgezică și revigorantă. Acesta este bogat în mentol, fiind des folosit în calmarea durerilor de cap, combaterea senzației de greață, fluidizarea secrețiilor nazale și reducerea senzației de mâncărime (prurit). Alimentar, acesta este regăsit ca agent aromatizant, iar ca supliment alimentar uleiul de Mentă este deosebit de eficient în ușurarea digestiei, calmarea senzațiilor asociate sindromului intestinului iritabil (prin relaxarea mușchilor netezi și influențarea microbiotei), reducerea poftei de dulciuri și limitarea hiperfagiei (la resimțirea gustului mentolat).

Mod de utilizare:

Copii: 1-2 lingurițe (cca.5 ml), de 3 ori pe zi, ca atare sau dizolvate în apă.

Adulți: 2-3 lingurițe (cca. 15 ml), de 3 ori pe zi.

Este indicată evitarea consumului de alimente și lichide timp de minimum 30 de minute de la administrare.

Recomandăm adoptarea unui stil de viață echilibrat, efort fizic moderat și o hidratare corespunzătoare.

Se poate asocia cu succes și cu: Hyper-Grip (capsule), Hyper-bron (capsule), Hyper-Astm (capsule), Ceaiul și Tinctura Antigripală, Ceaiul și Tinctura Antibronșitică, Vitacan Răceală și Gripă (capsule), NaturAsp (capsule), Siropul contra tusei (cu sau fără zahăr), Hyper-antiviral (capsule), ImunoBor D3 1.000 U.I. (capsule), Siropul Imunotonic, Ceaiul, Tinctura și capsulele de Echinacea, Siropul de Brad, Siropul de Ridiche-neagră (cu sau fără Propolis), Siropul de Soc, Siropul Elixirul vieții Ro, Noni și Echinacea (capsule), Oțetul Antigripal, Ceaiul, Siropul și Tinctura de Pătlagină, Ceaiul de Cimbrișor, Ceaiul de Scai-vânăt, Isop, Podbal, Soc, Anason, Fenicul sau de Salcie și Uleiul esențial de Cimbru sau Mentă.

Extern se poate combina cu: Uleiul esențial de Brad, Mentă, Eucalipt sau Cimbru, Sprayul cu Propolis și Acid alfa lipoic, Uleiul Inhalații și Aromaterapie I și II și Sarea de baie Hyper Anti-stres de la Hypericum.

Contraindicații: Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului. Nerecomandat femeilor însărcinate.

Precauții:

  • Femeile care alăptează și persoanele care urmează tratamente medicamentoase sau cele care se află sub supraveghere medicală sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;
  • A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;
  • A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;
  • Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Volum net: ℮ 250 ml

Condiții de păstrare: loc uscat, răcoros, ferit de lumina directă a soarelui. A se agita bine înainte de utilizare. După deschidere, se păstrează în frigider.

Pentru mai multe informaţii cu privire la produsele noastre şi pentru oferte, vă rugăm să accesaţi site-ul: www.hypericumimpex.ro
- Bd.Decebal, Nr.44,Bloc.K2,Parter; telefon:0263701935; mail:[email protected]
- Calea Moldovei Nr.40,incinta Kaufland;
 telefon: 0767688755;  mail:[email protected]

Vă stăm cu plăcere la dispoziție!

Echipa dumneavoastră, Hypericum

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5