Taina plantelor

ALOE-VERA

Supliment alimentar cu rol de menținere a sănătății gastrointestinale

Produsele Hypericum: Tehnologie extractivă de top. Calitate garantată!

Produsele sau suplimentele nutritive concepute de laboratoarele Hypericum sunt obținute din surse naturale atent verificate. Așadar, plantele medicinale folosite ca materie primă sunt recoltate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului, prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau virusuri patogene. Noutatea acestor produse este reprezentată de extractul integral concentrat din acestea, ceea ce asigură o mai bună biodisponibilitate și o mai bună asimilație în organism a substanțelor active benefice.

Caracteristici generale ale produsului:

Produsul de față a fost special creat pentru a susține sănătatea sistemului gastrointestinal. Datorită concentrației foarte mari a extractului (200:1), 1 capsulă (95 mg) furnizează echivalentul a 19.000 mg de gel proaspăt de Aloe. Obținută prin procese blânde de atomizare, pulberea de Aloe își păstrează aproape în totalitate nealterați compușii activi și proprietățile sanogene asociate acestora. Astfel, cei peste 75 de nutrienți regăsiți în gelul de Aloe contribuie la calmarea mucoasei gastrointestinale inflamate și a colicilor abdominale, combate constipația, detoxifică organismul și modulează răspunsul imun. De asemenea, gelul de Aloe este util și în normalizarea nivelurilor serice ale glucozei și trigliceridelor. Protejarea sistemului digestiv și susținerea funcțiilor de detoxifiere ale organismului sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică, procesată și plină de toxine, aditivi și carbohidrați rafinați (zahăr alb, fructoză, glucoză, făină albă și derivatele acesteia, sucuri ș.a.). Mai mult, profilul lipidic este și el dezechilibrat, raportul dintre grăsimile „bune” și cele „rele” (omega 3: omega 6) fiind și el unul nesănătos mai ales în alimentele de tip fast-food. Toți acești factori de stres afectează organismul, microbiota noastră intestinală fiind greu încercată mai ales din cauza prezenței tot mai mari a resturilor de antibiotice în produsele animale și a pesticidelor și îngrășămintelor în cele vegetale.

Mai nou, prezența microplasticelor în alimentația umană este și ea un motiv tot mai mare de îngrijorare și un factor perturbator major în tot organismul. În cazul în care microorganismele benefice sunt afectate, scăzând în număr și diversitate, poate avea loc ruperea echilibrului microbiotei intestinale, cu efecte nedorite precum: tulburări digestive (de ex, acumulare de gaze, digestie lentă sau accelerată, dureri abdominale), hormonale sau imunitare. Spre exemplu, aceste dezechilibre pot fi induse de către tratamentele cu antibiotice, radiografiile abdominale, alimentația săracă în fibre și enzime sau, așa cum s-a menționat mai sus, de către alimentele contaminate cu antibiotice, pesticide, microplastice sau diverși agenți patogeni. Dezechilibrarea microbiotei intestinale de către toți acești factori are o influență negativă asupra întregului corp și, nu de puține ori, afectează rezistența organismului la diverși agenți patogeni și alergeni din mediul înconjurător. Spre exemplu, factorii alergeni și proinflamatori de natură alimentară (aditivi, gluten, toxine ș.a.) ne pot influența digestia, absorbția nutrienților și mucoasa gastrointestinală, provocând apariția spasmelor și modificarea motilității intestinale.

Și în cazul expunerii cronice la stres digestia poate avea de suferit. Astfel, pot apărea accelerarea sau încetinirea motilității intestinale, spasme abdominale, intoleranțe alimentare, dereglări de natură hepatobiliară („bilă leneșă”, „ficat gras”) sau de natură pancreatică (producție insuficientă de enzime). Cel mai adesea, dezechilibrarea sistemului digestiv devine evidentă odată cu apariția balonării, meteorismului, arsurilor gastrice asociate sau nu cu reflux gastroesofagian, a stărilor de greață, inapetență sau a poftelor alimentare exagerate. Vedem, astfel, că nevoia menajării sistemului nostru digestiv devine și mai evidentă în perioadele stresante când nu putem avea mese regulate, când ținem cure de slăbire, de sărbători, când consumăm alimente grele și după episoadele de post, când facem trecerea de la o alimentație restrictivă la una mai permisivă. În plus, sistemul nostru digestiv, dar și cel imunitar, au nevoie de protecție și susținere pentru a se regenera și după abuzul de alcool, lipsa de somn, fumat, intoxicarea cu anumite substanțe, infectarea cu anumiți agenți patogeni, în perioadele de convalescență sau dacă urmăm anumite tratamente medicamentoase.

Pentru a ne proteja sistemul digestiv și a ajuta organismul în procesul de detoxifiere și reglare a greutății corporale, putem face apel la produse ce au la bază compuși activi cu proprietăți antiinflamatoare, emoliente, laxative și detoxifiante precum cele regăsite în gelul de Aloe-vera. Astfel, produsul de față este o alegere ideală pentru susținerea organismului în timpul curelor de detoxifiere și de slăbire, pentru fortifierea imunității, și optimizarea proceselor metabolice. De asemenea, suplimentul este util și în limitarea proceselor inflamatorii și reglarea glicemiei și a profilului lipidic. În concluzie, acest supliment deosebit a fost conceput pentru a avea o acțiune: gastroprotectoare, antiinflamatoare și regenerantă la nivel intestinal, detoxifiantă, laxativă, adjuvantă în curele de slăbire, hipocolesterolemiantă, ușor hipoglicemiantă, de stimulare a sintezei și eliberării de insulină, de stimulare a metabolismului, de îmbunătățire a digestiei, de menținere a normopoderalității, de reglare a acidității gastrice, de modulare a microbiotei intestinale, de susținere a sistemului imunitar și de creștere a rezistenței la efort.

În continuare, vom prezenta principalele proprietăți benefice ale plantei și gelului de Aloe-vera:

Aloe-vera (sin. Aloe barbadensis Mill., Aloe indica Royle, Aloe vulgaris Lam.) este o plantă cu frunze suculente, sempervirentă, perenă ce face parte din familia Asphodelaceae (ce conține cca 40 de genuri și 900 de specii, majoritatea cu rol ornamental). Aceasta este originară din peninsula Arabică, însă, în prezent, crește spontan în multe regiuni (semi-)tropicale și aride de pe glob. De asemenea, aceasta este și o importantă plantă de cultură, fiind cultivată în scop ornamental sau pentru utilizări fitoterapice și cosmetice. Conform unor surse, denumirea de Aloe provine din cuvântul arab „alloeh” care înseamnă „substanță amară și lucioasă”, făcând, astfel, referire clară la gelul regăsit în frunzele speciilor de Aloe. Specia se caracterizează prin înălțimi de 60-100 cm, fără tulpină sau cu o tulpină foarte scurtă. Frunzele sunt groase, suculente, de culoare gri-verzuie, cu sau fără pete albe pe suprafața lor superioară și inferioară, în funcție de soi. Marginile frunzelor sunt serate, având zimți mici și albi. Perioada de înflorire este reprezentată de lunile de vară, moment în care planta face flori galbene ce ajung la înălțimi de 90 cm, cu o corolă tubulară de 2-3 cm. În ceea ce privește rădăcina, aceasta formează micoriză arbusculară pentru a-și asigura mai ușor minerale din sol.

Aloe vera este una dintre cele mai vechi și cunoscute plante medicinale folosite de către om, fiind apreciată încă din antichitate. Deși considerată invazivă în multe regiuni ale lumii, această specie este și foarte apreciată în cosmetică și fitoterapie datorită a două produse de extracție ce se obțin din frunzele sale. Aceste produse derivate sunt gelul (extras din centrul frunzelor, cu o consistență mucilaginoasă) și latexul (denumit și acibar sau suc de aloe, care este de culoare maro și are un gust foarte amar). Frunzele de Aloe sunt deosebit de valoroase din punct de vedere fitoterapeutic, ele conținând cca 110 compuși activi, conform unor surse de specialitate, sau chiar peste 200 de compuși cu potențial bioactiv, conform altor păreri din lumea științifică. În mare, toți compușii activi din frunzele de Aloe fac parte din 6 mari clase de constituenți: cromonă și derivații săi glicozidici, antrachinonă și derivații săi glicozidici, cumarine și fenilpropanoide, fenilpirone și derivați fenolici, flavonoide, fitosteroli și alți compuși încă neidentificați. De asemenea, din punct de vedere nutrițional, frunzele de Aloe conțin și numeroase enzime, 20 de minerale, 18 aminoacizi și 12 vitamine.

Așadar, printre cei mai importanți compuși activi regăsiți în frunzele de Aloe amintim: mucilagiile și mucopolizaharidele (acemannan), fitosterolii (cicloartanol, lofenol), saponinele, creatinina, aloe-emodina, aloetina, aloina, lignina, acizii organici (barbaloin, acid salicilic), vitaminele (A, C, E, acid folic), aminoacizii (leucină, izoleucină, lizină, valină, triptofan, metionină, fenilalanină, treonină) și mineralele (calciu, magneziu, potasiu, fosfor). Acest conținut impresionant de nutrienți și compuși biologic-activi recomandă planta de Aloe ca fiind un excelent tonic general. Folosit intern, extractul de Aloe contribuie la funcționarea optimă a sistemului digestiv și la echilibrarea metabolismului. Datorită mucilagiilor și polizaharidelor, a enzimelor și a polifenolilor conținuți, gelul de Aloe acționează la nivelul mucoasei tubului digestiv, favorizând restabilirea pH-ului normal (efect alcalinizant), modulând microbiota intestinală și procesele inflamatorii, contribuind, astfel, la calmarea și regenerarea acesteia. Prin stimularea tranzitului intestinal (peristaltism) și regenerarea mucoasei intestinale, produsele pe bază de Aloe au o acțiune antidiareică sau ușor laxativă (în funcție de caz). Mai mult, gelul de Aloe este și un excelent protector hepatic, favorizând procesul natural de detoxifiere și regenerare al celulelor hepatice care pot fi afectate ca urmare a administrării de medicamente, a stresului, fumatului, alimentației iraționale și a excesului de alcool. Nu în ultimul rând, extractul de Aloe are și o activitate antioxidantă naturală ridicată datorită polifenolilor. Această activitate îl recomandă în combaterea efectelor negative ale stresului oxidativ de la nivel celular, stres ce este asociat maladiilor cardiovasculare, neurodegenerative, inflamatorii, cancerelor și îmbătrânirii precoce.

Derivatele pe bază de Aloe sunt o alegere bună și în cazul curelor de slăbire sau de detoxifiere, conținutul în saponine și glicozide al acestora având o acțiune detoxifiantă asupra organismului și proprietăți antibacteriene, antivirale și antifungice. Aloe vera are un rol adjuvant și în normalizarea nivelului glicemiei sau al colesterolului din sânge, contribuind la menținerea sănătății metabolice și cardiovasculare datorită unor compușilor precum fitosterolii. Conform studiilor științifice recente, derivatele de Aloe au și proprietăți antiinflamatoare, de stimulare a procesului natural de regenerare celulară, antiproliferativă sau antispasmodică. Clasa de compuși care au prezentat o astfel de acțiune în cadrul studiilor in vivo și in vitro a fost cea a cromonelor. Acești compuși au fost documentați ca având și o acțiune anti-HIV, antioxidantă, antialergică și antiastmatică. Vedem, deci, că Aloe vera este un bun adjuvant și în reducerea statusului inflamator din organism, cu efecte ce se pot resimți la toate nivelele, de la calmarea durerilor articulare și până la reducerea severității simptomelor asociate alergiilor.

Numeroșii compuși activi pe care această plantă îi conține și interacțiunile complexe dintre ei sunt un real ajutor și când sunt folosiți extern. Astfel, produsele cosmetice și dermatocosmetice pe bază de Aloe sunt ideale în menținerea sănătății pielii (epiteliului) prin calmarea acesteia, asigurarea hidratării, menținerea supleței și grăbirea regenerării țesuturilor afectate. Proprietățile vulnerare și hidratante ale gelului de Aloe sunt cunoscute din timpuri străvechi, acesta fiind soluția preferată de mulă lume chiar și în zilele noastre pentru calmarea arsurilor solare sau de altă natură. De asemenea, prin proprietățile antibacteriene, antifungice și antivirale ale platei, gelul de Aloe este un bun aliat și în tratarea rănilor superficiale, având o acțiune dezinfectantă și reepitelizantă. Totuși, beneficiile utilizării externe ale plantei nu se limitează doar la nivel epitelial, Aloe fiind eficientă și în hidratarea părului uscat și casant fără a-l încărca. Similar, prin acțiunea antifungică și răcoritoare, gelul de Aloe este o alegere înțeleaptă în ritualul de îngrijire al scalpului iritat, deshidratat, care prezintă mătreață sau prurit. Nu în ultimul rând, produsele care conțin extracte din Aloe sunt utile și în combaterea plăcii dentare, calmarea mucoasei orale sau a celei nazale.

Prin conținutul bogat în nutrienți, extractul de Aloe vera îi asigură corpului uman o parte din necesarul zilnic de vitamine, minerale și aminoacizi esențiali. Deoarece produsul de față este un extract foarte concentrat de Aloe vera, acesta este echivalentul unei cantități mari de gel proaspăt. Datorită acestei forme de prezentare, capsulele sunt o variantă mult mai rapidă, sigură (având o stabilitate mult mai mare în timp față de gelul proaspăt care este foarte perisabil) și mai ușor de administrat, fiind necesare doze mai mici și eliminând neplăcerea acomodării la gustul specific al gelului de Aloe, pe care unii consumatori îl pot considera neplăcut (gustul amar este dat de conținutul în aloină). Pe scurt, acest supliment este recomandat celor care doresc: îmbunătățirea digestiei, reglarea tranzitului intestinal, detoxifierea organismului, calmarea inflamației gastrointestinale și combaterea statusului proinflamator, fortifierea sistemului imunitar, reglarea nivelului glucidelor și al lipidelor din sânge, reglarea metabolismului și tonifierea generală a organismului. Nu în ultimul rând, produsul este deosebit de util și în curele de slăbire deoarece contribuie la reglarea tranzitului intestinal, el acționând ca un laxativ ușor, ajută la combaterea auto-intoxicației ce poate apărea în cazul slăbirilor bruște ce eliberează în sânge numeroase toxine ce au fost stocate în țesutul adipos, ajută la normalizarea glicemiei prin stimularea sintezei și eliberării de insulină, crește rezistența la efort și oferă un aport suplimentar de enzime, vitamine, minerale și aminoacizi necesari bunei funcționări a organismului, dar care pot lipsi din cadrul unei diete restrictive.

Totuși, deși Aloe vera este o plantă cu nenumărate efecte benefice asupra corpului, trebuie menționat faptul că aceasta poate prezenta și efecte secundare nedorite. Acest lucru este mai ales valabil în cazul produselor slab calitative (contrafăcute, înalt-procesate, puternic aditivate), a sensibilităților individuale și a nerespectării instrucțiunilor de folosință indicate pe eticheta produselor ce conțin Aloe. Astfel, în cadrul unor studii destul de recente, s-au observat posibile efecte toxice ale consumului exagerat și cronic al produselor ce conțin derivați de hidroxiantracen. Deoarece și frunzele de Aloe vera conțin și ele o serie de astfel de compuși (de ex., aloe-emodină, emodină, aloină, dantron), există preocupări cu privire la existența unui potențial risc pentru sănătatea în special a consumatorilor cu un istoric îndelungat de consum al derivatelor din această specie. Astfel, deși derivații hidroxiantracenici au proprietăți sanogene în doze corespunzătoare, ei ajutând la stimularea peristaltismului și detoxifierea organismului, în cantități prea mari și la administrarea neîntreruptă, aceștia pot avea efectul opus, cauzând iritații la nivel gastrointestinal și, în cazuri foarte severe, chiar cancer. Foarte important de luat în considerare este și existența mai multor surse pentru acești derivați hidroxiantracenici, prezenți în deosebi în speciile cu proprietăți laxative și în hibrizi ai acestora (Rheum palmatum L., Rheum officinale Baillon, Cassia senna L., Rhamnus frangula L., Rhamnus purshiana DC. și diverse specii de Aloe, în principal Aloe ferox Miller). Acest aspect trebuie avut în vedere atunci când tocmai am încheiat o cură cu produse pe bază de Aloe și urmează să facem o pauză, deoarece nu este indicată înlocuirea acestei categorii de produse cu cele pe bază de alte specii care conțin derivați hidroxiantracenici! De exemplu, după o cură cu gel de Aloe, nu se recomandă începerea imediată a unei cure cu produse care conțin extracte de Crușin sau de Senna.

În ceea ce privește poziția Uniunii Europene și, inclusiv a țării noastre cu privire la acest subiect, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a concluzionat că derivații de hidroxiantracen din alimente pot îmbunătăți funcția intestinală, însă a atras atenția asupra faptului că utilizarea pe termen lung și consumul la doze mari sunt contraindicate din cauza unor potențiale probleme de siguranță, cum ar fi pericolul dezechilibrului electrolitic, al afectării funcționării intestinului și al dependenței de laxative. De asemenea, EFSA a constatat că a fost demonstrat faptul că derivatele de hidroxiantracen, precum aloe-emodina, emodină și substanța înrudită structural dantron sunt genotoxice și cancerigene in vitro. Astfel, produsele care conțin acești derivați sunt considerate nesigure și vor fi retrase din comerț. Din fericire, derivații de hidroxiantracen pot fi eliminați din preparatele botanice în cadrul producției printr-o serie de procese de filtrare din care rezultă produse care conțin substanțele respective numai în cantități reziduale, ca impurități.

Extractul de Aloe vera din produsul de față a fost testat și certificat ca având cantități neglijabile de hidroxiantracen și derivați ai acestuia (0,05 ppm). Astfel, acesta respectă legislația în vigoare și poate fi consumat în siguranță chiar și în cure de lungă durată, fiind o opțiune mai sigură chiar și decât gelul proaspăt obținut în casă. Cu toate acestea, deoarece nici un exces nu este bun, recomandăm luarea de pauze în cadrul administrării de lungă durată a oricărui produs derivat din Aloe (inclusiv a produsului de față), mai ales la doze crescute. Astfel, pentru curele îndelungate, este indicată luarea unei pauze de minimum 30 de zile la fiecare 3 luni de administrare neîntreruptă.

Mod de utilizare:

Adulți: 1-2 capsule pe zi, înainte sau între mese, cu o cantitate suficientă de lichid, timp de maximum 3 luni. După o pauză de 1 lună, cura se poate relua.

Pentru o acțiune mai puternică, se recomandă asocierea cu Aloe Vera Gel cu Stevia Rebaudiana de la Hypericum!

Produse cu acțiune similară sau complementară: Siropul Elixirul Vieții RO, Spirulină cu Aloe și Cătină-albă (capsule), Hyper-Lax (sirop, capsule), Ulei din Semințe de In (capsule moi), Ceaiul și Tinctura Laxativă, Topinambur (capsule), Protonic Flora (capsule), Protonic+, Hyper-Digest (capsule), Enzimax (capsule), Hyper-Gas (capsule), Bitterul Taina Plantelor (capsule, hidroalcoolic sau hidroglicerinic), Hyper-Bil (capsule), Ceaiul și Tinctura Anticolitică, Ceaiul și Tinctura Gastrică, Ceaiul și Tinctura Hepatobiliară, Protector Ficat (capsule), Hyper-Apetit (capsule), 5-HTP Slăbire (capsule), Slăbire Extra (capsule), Slăbire Max (capsule), Hyper-Slăbire (capsule), Setul pentru Slăbire, Ceaiul și Tinctura pentru Slăbire, Anghinare (ceai, tinctură, capsule, extract hidroglicerinic), Armurariu (ceai, tinctură, capsule), Ghimbir (ceai, sirop, capsule, ulei esențial), Detoxifiere colon, Ceaiul și extractul hidroglicerinic de Crușin, Ceaiul de Senna, Ceaiul de Cicoare, Volbură, Anason, Fenicul, Pătlagină, Salcâm, Glicerina vegetală, Uleiul de ricin, Semințele de In, Psyllium (semințe, tărâțe), Semințe de Chia, Semințe de Cânepă, Semințe de Quinoa, Mix 4 Semințe, Amestec fibre sau Oțetul pentru Slăbire.

Extern se poate combina cu: Ceaiul și Tinctura Antihemoroidală, Crema Hemor-Hyp, Crema Cicatrizantă, Crema de mâini Piele uscată crăpată și sensibilă (Aloe și Cătină), gama Hyper SUN, Balsamul Taina Plantelor, Balsamul Taina Plantelor, Crema regenerantă coate și călcâie uscate, crăpate, Uleiul de Cătină-albă, Uleiul esențial de Cimbru, Oregano, Busuioc, Eucalipt, Mentă, Salvie, Cuișoare sau Ghimbir și Sarea de baie Hyper Antistres sau Hyper Antiaging de la Hypericum.

Formă de prezentare:

Un flacon conține 60 capsule a câte 277 mg

Greutate netă:

℮ 16,62 g

Contraindicații: Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Precauții:

  • Femeile însărcinate sau care alăptează, persoanele care urmează tratamente medicamentoase, care se află sub supraveghere medicală (în special pentru probleme de coagulare a sângelui, hipoglicemie, tensiune scăzută, cancer colorectal, afecțiuni renale, hepatice sau cardiovasculare grave), sau care sunt programate a li se efectua intervenții chirurgicale, sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei.
  • A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.
  • A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor.
  • Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă alimentară echilibrată și un stil de viață sănătos.
  • Produsul nu conține ingrediente cu potențial alergenic.

Condiții de păstrare: bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Pentru mai multe informaţii cu privire la produsele noastre şi pentru oferte, vă rugăm să accesaţi site-ul: www.hypericumimpex.ro
- Bd.Decebal, Nr.44,Bloc.K2,Parter; telefon:0263701935; mail:[email protected]
- Calea Moldovei Nr.40,incinta Kaufland;
 telefon: 0767688755;  mail:[email protected]

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5