Vezi ce manifestări au pregătit autorităţile judeţene de Ziua Unirii!

Pentru cinstirea Zilei Unirii, Instituţia Prefectului-Judeţul Bistriţa-Năsăud, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Primăria Municipiului Bistriţa, împreună cu Garnizoana Bistriţa, organizează, în data de 24 Ianuarie 2017, activităţi aniversare dedicate Marii Sărbători, după următorul program.

Marţi, 24 ianuarie 2016, începând cu ora 12.00, la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, amplasat în municipiul Bistriţa, Piaţa Unirii:

Ceremonial militar-religios:
- acordarea onorului militar;
- salutul Drapelului de Luptă;
- intonarea Imnului Naţional al României;
- oficierea serviciului religios;
- alocuţiuni;
- depunerea coroanei de flori la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza;
- spectacol oferit de Centrul Cultural Municipal;
- defilarea gărzii de onoare;
- Hora Unirii

Facem menţiunea că se va depune o singură coroană, asigurată de organizatori.


Organizatorii invită parlamentarii judeţului, autorităţile şi şefii instituţiilor publice organizate în judeţ, comandanţii instituţiilor judeţene din cadrul Sistemului Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, preşedinţii formaţiunilor politice, conducătorii asociaţiilor şi fundaţiilor, să se alăture acestui moment.

Prefect,
Ovidiu Victor Frenţ

Comentarii

19/01/17 14:58
Vizitator

Tara arde si baba se piaptana. Aflat la prima sa vizită oficială în calitate de Președinte la Moscova Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a rupt, practic, relațiile cu România. Cu acest prilej, cele mai scandaloase declarații au fost făcute de Igor Dodon la adresa României. Primind o hartă a principatului Moldova din secolul 17, a declarat, nici mai mult, nici mai puțin, că-i pare rău că Rusia Țaristă a ocupat numai Basarabia în 1812, și nu întregul principat până la Carpați, reiterând teoria moldovenismului și imaginea Moldovei Mari. Ba unii au relatat și o tiradă potrivit căreia România ar ocupa o parte a teritoriului Ungariei! Totusi, Igor Dodon afirmă că nu are probleme cu România, doar cu dorința de unionism, dar atacă istoria, identitate și integritatea teritorială a României, și indirect, a Ucrainei, singurii doi vecini ai statului numit Republica Moldova.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5