Vezi cele 10 năsăudence premiate la Gala Femeilor Solidare! Prezentatorul evenimentului, actorul Andrei Duban

Într-o zi de mare însemnătate, de Florii, Casa de Cultură ”Liviu Rebreanu” din Năsăud a fost neîncăpătoare pentru publicul prezent la prima ediție a evenimentului ”GALA FEMEILOR SOLIDARE”.
Evenimentul organizat de Asociația ,,Mereu Împreună” în colaborare cu Primăria orașului Năsăud și Casa de Cultură „Liviu Rebreanu” Năsăud, cu sprijinul Centrului Național de Informare si Promovare Turistică Năsăud și a Centrului de Voluntariat Năsăud, a fost dedicat acelor persoane care, prin exemplul personal,  jertfind resurse, își asumă rolul de a se implica în problemele celor nevoiași, aflați în suferință sau care au nevoie de suportul comunității.
„Aceste doamne, ca și multe altele rămase în anonimat, dovedesc că voluntariatul, implicarea și respectul față de cel din preajmă sunt vii și funcționale, într-o societate care are nevoie de schimbarea mentalităților.
Au fost premiate femeile simbol ale comunității năsăudene, cu scopul de a răspândi tuturor puterea exemplului, de a împărtăși între noi aceste experiențe și a prinde curaj într-un asemenea demers”, ne-a declarat Iulia Ionela Dragu, promotorul acestei acţiuni, preşedintele Asociaţiei „Mereu Împreună”.  
Iată care sunt cele 10 femei premiate!
 
1.      PLEȘ FLOAREA  - Preşedinte Cerc ASTRA Năsăud, este un om care activează în sfera culturală, pe bază de voluntariat, aprofundându-și cunoștințele și abilitățile acumulate asupra întregii vieți culturale și sociale, cu o gândire aparte și o abordare originală. 
 
2.      BUIA DORINA - director Clubul Copiilor Năsăud. Doamna profesoară  se prezintă singură, prin prestanță și deschidere. Promotoare, împreună cu soțul ei, Ștefan Buia, a taberelor de cunoașterea a naturii, desfășurate în zona Țibleșului,  a modelat caracterul și profilul unei bune părți din elevii acestui oraș. 
 
3.      ȘTEFĂNEL ANA-IULIANA  - de profesie jurnalist, membru activ al Organizației Off-Road Năsăud  s-a implicat în Campania “Dăruiește un Crăciun 2017”. Momentan susţine alături de membrii Organizației Off –Road Năsăud  în “Campania umanitară de Paște”.
 
4.      IULIA NEGREA - Mamă a 130 de copii minunați de la Podu Coșnei, fosta soţie a regretatul părinte Mihai Negrea, 
 
5.      ACU CAMELIA CU OFF-ROAD NĂSĂUD - este interfața unui nou tip de comportament social: implicarea tinerilor din comunitate în actul filantropic. 
 
6.      BUȘCOI MĂRIOARA - Asistent maternal. A iubit întotdeauna copii, mama a doi copii proprii și “mamă maternală” pentru alți doi, un băiat în vârstă  de 13 ani cu nevoi speciale și o fetiță de 11 ani.
 
7.      ONUL GABRIELA CU CENTRUL DE VOLUNTARIAT NĂSĂUD - Coordonează activitatea de voluntariat a Centrului de Voluntariat Năsăud, implicat în aproape toate acțiunile de voluntariat desfășurate pe raza orașului Năsăud și în zona Țării Năsăudului, în parteneriat cu diverse instituții și organizații. 
 
8.      ONIGOAIE MARIA (Luşca)- În apropierea oricărei biserici, există un grup de femei dedicate filantropiei. Aceste femei știu cel mai bine cine e bolnav, dacă are cu ce să-și cumpere de mâncare, cine are nevoie de o mână de ajutor. E, dacă doriți, un sistem de asistență socială de tip creștin, care funcționează neîntrerupt, într-un anonimat perfect. 
 
9.      BIDICĂ IULIA -  Studentă la Facultatea de Drept, Universitatea “Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și director în cadrul Asociației ÎMPARTE BUCURIE! Începând cu anul 2014 și până în prezent a organizat și derulat, la nivel de județ, PROIECTUL SHOEBOX, proiect în cadrul căruia a reușit să ajute anual, peste 400 de copii din familii nevoiașe și familiile acestora.  În anul 2016 a participat la organizarea Campaniei “DIN SUFLET PENTRU TIBI”, campanie în urma căreia s-a colectat suma de 6.000 de Euro pentru achiziționarea unui aparat respiratoriu. 
 
10.    COSMA-SOMEȘAN DANA - purtător de cuvânt al Primăriei Năsăud, Ambasador al solidarităţii, implicată în mai toate proiectele de la nivel local şi nu numai.  
 
         Au fost alături de organizatori preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, şi primarul oraşului Năsăud, Mircea Romocea.  „Sufletul și organizatorul acestei minunate gale, Iulia Ionela Dragu, este tot o doamnă care a ajuns să fie cunoscută de cei mai mulți dintre noi datorită sufletului ei mare și speranței pe care a adus-o în sufletele unor oameni fără speranță! Felicitări Iulia Dragu și tuturor doamnelor și domnișoarelor premiate in această seară! Chiar dacă pentru ele a fost o surpriză această nominalizare, ele meritau să fie cunoscute și date ca exemple! Nu de alta, dar de prea multe ori nu promovam binele și pe cei care îl fac! În schimb, în această seară a fost cinstită valoarea”, a transmis Preşedintele Emil Radu Moldovan.
 
Prezentatorul evenimentului a fost actorul Andrei Duban. ”Gala Femeilor Solidare” s-a bucurat, în premieră la Năsăud, de prezența Grupului BRIO SONORES, câștigătorii show-ului „Românii au talent”, ediţia a IV-a, 2017. Cinci voci înălțătoare, cinci tineri joviali și eleganți, au oferit publicului năsăudean un concert de excepție, 100% live. De asemenea, a mai evoluat Karyna Pintea, elevă la Colegiul Naţional Andrei Mureşanu din Bistriţa, trupa Bloom - formată din elevi ai Colegiului Naţional George Coşbuc şi elevul Mihai Manciu (pian), elev în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional George Coşbuc. 
 
Sponsorii evenimentului: S.C. Stewo-Plastic Prod S.R.L., S.C. Intex S.A., S.C. Dimex 2000 Company S.R.L., S.C. Blacteea Com S.R.L., Farmacia Someșana, S.C. Open Consult S.R.L., S.C. Marecom Confecții S.R.L., Protopopiatul Ortodox Năsăud, Florăria Eco Flowers Boutique, S.C. Axa NC Comexim S.R.L., Soundtechnik, Isabeli Atelier și Salon Kriss Năsăud.
 
 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5