( Video) Năsăudence de 10, premiate la Gala Femeilor Solidare. Ele sunt femeile anului 2018

Într-o atmosferă de sărbătoare, pe scena Casei de Cultură „Liviu Rebreanu” din Năsăud Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Centrul Judeţean pentru Cultură, Asociaţia Mereu Împreună, Casa de Cultură „Liviu Rebreanu” Năsăud şi Primăria oraşului Năsăud au organizat ediţia a II-a a Galei Femeilor Solidare. Evenimentul a fost dedicat doamnelor care prin exemplul personal jertfind resurse, își asumă rolul de a se implica în problemele celor nevoiași, aflați în suferință sau care au nevoie de suportul comunității li a fost prezentat de Iulia Ionela Dragu, iniţiatoarea acestei gale, într-o superbă ţinută, alături de Adrian Răzoare.
Prezent la eveniment, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Puica, a declarat: „Vă felicit pentru activităţile pe care le-aţi organizat în beneficiul comunităţii, a celor nevoiaşi, a celor care au nevoie de dragoste. Femeile sunt sensibile la ceea ce se petrece în jurul lor, sunt perle şi mărgăritare. Sunteţi perseverente în munca pe care o desfăşuraţi, simţiţi acele persoane care au nevoie de ajutor. Vă petreceţi din timpul şi din economiile dumneavoastră să faceţi bine pentru cei aflaţi în dificultate. Consiliul Judeţean va fi, în continuare, alături de dumneavoastră”.
Apoi, rând pe rând, au urcat pe scenă, profund emoţionate, doamnele premiate, care au fost însoţite de laureatele primei ediţii(Floarea Pleş – preşedinte Cerc ASTRA Năsăud, Dorina Buia – director Clubul Copiilor Năsăud, Ana Ştefănel –membru Organizaţia Off- Road Năsăud, Iulia Negrea – preoteasă, mamă a 130 de copii de la Podul Coşnei, Camelia Acu – Off-Road Năsăud, Mărioara Buşcoi – asistent maternal, Gabriela Onul – Centrul de Informare Turistică Năsăud, Maria Onigoaie – pentru acţiuni filantropice, Iulia Bidică – Asociaţia „Împarte Bucurie”, Dana Cosma Someşan – purtător de cuvânt Primăria Năsăud). Anul acesta au fost premiate Anna Oniţa Câmpean-voluntar, Maria Floroaie - proprietara unui restaurant din localitate ce a avut grijă ca toţi cei care i-au cerut ajutorul, săraci fiind şi flămânzi, să nu plece nesăturaţi; Vica Istrate – economist, membru ASTRA Năsăud, Ionela Bidică – director adjunct Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Georgeta Marc – farmacist specialist cu peste 30 de ani de vechime, Alina Maria Frişan- asistent social Primăria Năsăud, Andreea Tăpălagă – voluntar Organizaţia Off Road Năsăud, Timeia Csillag – profesor de sprijin şi consilier educativ la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Iolan Bodea – Clubul Femeilor Solidare, Niculina Dorina Vlaşin – voluntar.
Premiul de excelenţă a fost primit de preoteasa Daniela Clapa; Premiul de Excelenţă în voluntariat – Maria Pop, iniţiatoarea campaniei umanitare „Împreună conturăm un zâmbet”.
Pentru prima dată a fost acordat titlul de „Femeia anului” pentru 2018, acesta fiind obţinut de Dorina Buia, director Clubul Copiilor Năsăud.
“Doamna profesoară Dorina Buia se prezintă singură, prin prestanță și deschidere. Mereu zâmbitoare, sociabilă, primitoare și deschisă spre relaționare, ea s-a născut într-o famiie care a îndrăgit copiii, și și-a dedicat toată viața educației acestora. Dorina Buia s-a implicat și continuă să se implice activ, la nivelul comunității năsăudene și nu numai, în tot ce are legătură cu voluntariatul: proiecte mai mici sau de mai mare anvergură, cu tematică vastă: știință, cultură, educație pentru tineret, muzică, dans, tradiții și obiceiuri, prietenie, iubire față de oameni și natură” a declarat Iulia Dragu.
Declarată „Ambasador al solidarităţii”, trupa Reea Cover Band a susţinut un concert care a bucurat toţi spectatorii, prezenţi în număr mare la Casa de CulturăUn alt moment a fost oferit de Corul copiilor din Feldru, dirijat de părintele Ioan Clapa.
Şi de această dată, Clubul Femeilor Solidare a oferit un exemplu pozitiv premiind doamne care au demonstrat că sunt prezente în cele mai importante iniţiative sociale ale comunităţii, devenind pentru năsăudeni modele demne de urmat. Felicitări !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5